Na Velom Ižu održat će se skijaška utrka

Slika korisnika valentinam
Po prvi put na jadranskom otoku
Pravi snijeg dovest će se iz Like, ukupno 70 kubika. Staza duljine oko 50 do 60 metara postavit će se u centralnom dijelu Iža

 Skijaška utrka na Ižu?! Zvuči pomalo nevjerojatno, ali je istina. Članovi MO Veli Iž na čelu sa predsjednikom Sinišom Kulišićem odlučili su uoči Božića na Velom Ižu organizirati pravu pravcatu skijašku utrku, dakako s pravim snijegom.

Na ideju su, priča Kulišić, došli prije nešto više od mjesec dana kada su na televiziji gledali kako u se prošle godine skijaši vozili Trgom Josipa bana Jelačića u Zagrebu.

- Što se mi u Ižu ne bi spustili, zapitao je Kulišić i krenule su priče, dogovori, pregovori koji su rezultirali utrkom koja će se na Velom Ižu voziti u subotu, 23. prosinca u 19 sati.

- Pravi snijeg dovest će se iz Like, ukupno 70 kubika. Staza duljine oko 50 do 60 metara postavit će se u centralnom dijelu Iža. Najvažnije je bilo dogovoriti s Hrvatskim cestama, Jadrolinijom za prijevoz, organizirati prijevoz na Iž u subotu i povratak u Zadar u večernjim satima, pojasnio je Kulišić, dodavši kako su se za pomoć oko organizacije obratili više od 20 sponzora, a pomoć su dobili i od Hrvatskih cesta, Jadrolinije jer trebalo je uskladiti prijevoz do otoka.

Iz Zagreba na Veli Iž stižu adventske kućice u kojima će se nuditi kuhano vino i ostala pića, pašta fažol, kako bi duh adventa i ugođaj božićnih blagdana bio potpun.

- Na Iž dolaze i skijaški reprezentativci iz Slovenije koji će sa sobom donijeti majice i startne brojeve. Izlačenje će se održati popodne, a utrka počinje u 19 sati navečer. Svi sudionici moraju sa sobom imati skijašku opremu, dodao je Kulišić.

Za prvi trojac u utrci dodijelit će se medalje koje će posebno za ovu prigodu izraditi akademski kipar iz Splita, Stipe Kraljević.

Sve posjetitelje očekuje prava zabava, a za glazbeni dio pobrinut će se i Dj.

- Još se nikad nije dogodila skijaška utrka na nekom otoku, Iž će biti prvi. Očekujemo velik odaziv, najmanje 300 ljudi te subote na Ižu, kazao je Kulišić, dodavši kako će sav prihod koji se ostvari tog dana biti anmjenjen za kupnju opreme za osnovnu školu na Velom Ižu koja je, napominje, jako slabo opremljena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)