Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

DAN OTVORENIH VRATA Djeca otvorila vrata mašte i igre

30.11.2018. 13:00
DAN OTVORENIH VRATA  Djeca  otvorila  vrata mašte  i igre


U školi u Crnom održan je Dan otvorenih vrata. Na samom  početku događanja ravnatelj škole Markica Perić pozdravio je sve prisutne roditelje, učitelje, profesore među kojima i predsjednika MO Crno  Darka Wertheima i potpredsjednicu Anitu Grgurović. Učiteljica Ina  Končurat kratko je predstavila program Dana te s ostalim učiteljicama  pozvala djecu na 1. dramsku radionicu na katu.
U prizemlju je bio domjenak uz pjesmu, a učenici su izveli javnu probu dijela igrokaza „Za Božić nikad nisi sam“. S tim igrokazom nastupat  će inače na božićnoj priredbi u matičnoj Osnovnoj školi na Stanovima.  Nakon toga se igrala igra „Pantomime“. Djeca su izvlačila kartice na kojima su slike nekih zanimanja. Pantomimom su pokušali potaknuti ostale prisutne da pogode o kojim se zanimanjima radi. Slijedila je kreativna  radionica.
Učenici 1. razreda upoznali su predškolce sa školom i njihovom učionicom. Djeca su imala kratki kviz o godišnjim dobima. Odgovarali su na  pitanja o jeseni koja je na odlasku i o zimi koja nam se približava. Brzo su  pogodili da će se na radionici posvetiti blagdanu koji se uskoro bliži,  Božiću. Izrađivali su čestike i božićne ukrase. Zadnja je bila sportska radionica i djeci jako atraktivna. Djeca su igrala dan-noć, povlačila konop,  nosila loptice u žličicama i na kraju zaigrala „školicu“.
– Djeca su željna igre, željna su aktivnosti u kojima mogu pokazati svoju kreativnost, maštu i sposobnost. To su danas i pokazala kad su dala  sve od sebe i kad je trebalo glumiti zanimanje i kad je trebalo ukrasiti  božićnu jelkicu na čestitkama te na kraju kad je trebalo što jače potegnuti konop da bi njihova ekipa pobijedila, naglasila je Končurat.
Cilj Dana otvorenih vrata bio je da se uz suradnju PŠ i vrtića, predškolce i njihove roditelje upozna sa školom i aktivnostima koje se u školi provode, da djeca što lakše i s radošću prihvate školu i da učenici koji trenutno pohađaju školu upoznaju mališane s njom te s radionicama i svim  onim što ih očekuje polaskom u 1. razred. Škola Crno ima razne radionice, a njena prednost su i učionice produženog boravka koje se nalaze u  prizemlju i dvije velike učionice koje se nalaze na katu jer produženi boravak je mjesto gdje djeca mogu pojesti, napisati domaći rad i pričekati  roditelje koji rade.