Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

POKUŠAO ZGAZIT POLICAJCA PA POBJEGAO Bjegunac pokupio svoju maloljetnu djecu i otišao u unutrašnjost Hrvatske

30.11.2018. 09:03
POKUŠAO ZGAZIT POLICAJCA PA POBJEGAO Bjegunac pokupio  svoju maloljetnu djecu  i otišao u unutrašnjost  Hrvatske


Zadranin P.Č. (32) koji se u utorak navečer, nakon što je  počinio niz kaznenih djela, dao u bijeg pred zadarskom policijom, napustio je zadarsko područje i uputio se u unutrašnjost Hrvatske, kažu u  PU zadarskoj.
– Osnovano se sumnja da je 32-godišnjak ukrao vozilo Opel Combo  zadarskih registracijskih oznaka, iz kuće uzeo svoju djecu, djevojčicu od  10 godina i dječaka od pet godina i s njima  napustio Zadar. Imamo saznanja da se uputio negdje u unutrašnjost Hrvatske, rekao je na konferenciji za medije u četvrtak Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.
Ovaj recidivist s podebljim policijskim dosjeom u kojem ima imovinske delikte, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, pokušaje ubojstava, provalne krađe i krađe te bijeg iz zadarskog zatvora u vrijeme dok je bio u istražnom pritvoru, u utorak je najprije na jednoj benzinskoj postaji ulio  gorivo u vrijednosti od 300 kuna u BMW požeških registracija i dao se u  bijeg ne podmirivši račun. Potom je provalio u skladište jednog obrta  gdje je pokušao ukrasti  strujne kabele, no osujetio ga je jedan od vlasnika pa se ponovno dao u bijeg BMW-om. Kad je policija otkrila njegovu  lokaciju te ga zatekla u automobilu i dala mu zapovijed da iziđe, ponovno je nagazio gas i umalo pregazio jednog od policajaca. Oni su zapucali  za njim i izbušili mu pneumatike, nakon čega je ostavio automobil i dao  se u bijeg pješice. Provalio je u obližnju pekaru, iz registar kase ukrao novac i ključeve dostavnog vozila s kojim je nastavio bijeg.
U PU zadarskoj kažu kako nema nikakvih indicija da bi on naudio svojoj malodobnoj djeci koje je u bijeg poveo sa sobom.