Cvijeće i fekalije

Slika korisnika admin
kanalizacija
Adam VIDAS
Fekalije bi, poručuje Odvodnja, trebao počistiti stambeni fond ili sami stanari

U centru Zadra u cvjećarnici u prizemlju zgrade neposredno u blizini bivšeg kina Pobjede jučer ujutro fekalije su izbile iz kanalizacijskih cijevi.

- Začepila nam se kanalizacijska cijev pa smo zvali Odvodnju čiji su radnici odmah došli. Jednu cijev su otvorili kako bi vidjeli što se dogodilo, a kad su vidjeli da ne mogu ništa učiniti, rekli su da to nije njihov posao i otišli. Sve su ostavili poplavljeno fekalijama, rekao je ogorčeno Milivoj Šužberić, predstavnik stanara zgrade.

Šužberić je dodao da je zamolio djelatnike Odvodnje da barem ispumpaju fekalije koje su poplavile cvjećarnicu u prizemlju zgrade. Oni su rekli da je to premala količina fekalija da bi je oni mogli ispumpati te su otišli i napomenuli da se stanari snađu kako će to počistiti.

U toj zgradi nalaze se odvjetnički uredi, a u prizemlju je cvjećarnica. Jučer ujutro praktički nisu mogli raditi zbog nesnosnog smrada koji se širio iz prizemlja. Vlasnica poplavljene cvjećarnice je cijelo jutro prebacivala cvijeće u susjedni ulaz, jer zbog fekalija nije mogla raditi niti držati cvijeće u tom prostoru.

- Cijelo jutro prebacujem cvijeće u susjedni ulaz jer je ovaj smrad i cijela ova situacija nepodnošljiva, rekla je ogorčeno, dodavši da ne može raditi zbog fekalija.

Slijedom događaja nazvali smo i direktora Odvodnje Grgu Peronju. On nam je rekao da bi zgrada trebala imati zajedničku pričuvu koju bi svi stanari trebali plaćati i tim bi se novcem trebale sanirati ovakve nezgode.

- Mi nismo nadležni za to, rekao je Grgo Peronja, direktor Odvodnje, i nastavio da se stanari zgrade moraju javiti stambenom fondu koji vodi brigu o njihovoj zgradi te da se sami moraju pobrinuti o saniranju fekalija i cijevi, bilo da sami to počiste ili unajme nekoga da im to napravi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno