Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kino “Pobjeda” osvježilo zabavnu ponudu grada

Autor: Tomislav Jerak

29.12.2008. 23:00
Kino “Pobjeda” osvježilo zabavnu ponudu grada

Foto: Marin GOSPIĆ



U subotu je u kinu “Pobjeda” održan drugi Božićni turnir u briškuli, trešeti i kifamenu u organizaciji udruge “Šigureca”.
Ovim događajem je nastavljen niz zabavnih događanja koja se odnedavno održavaju u Pobjedi, što je zaista osvježilo ponudu koju pruža naš grad mladima.
Ozračje je u subotu zaista bilo ugodno i pomalo obiteljsko, posebno iz razloga što je bilo raznih generacija koje su se izmjenjivale za stolovima, s tim da su i jedni i drugi bili podjednaki u kartaškim vještinama.
Za briškulu i trešetu bile su prijavljene 32 ekipe, a prvu nagradu u iznosu 640 kuna osvojila je ekipa Hajduk, dok su drugi bili Kalelarga te treći ekipa Sipe. U kifamenu je novčana nagrada iznosila 270 kuna, a osvojio ju je Bujo.
Za vrijeme dok su se partije odigravale, bilo je zanimljivo gledati hoće li na ishod rezultata i nervozne ispade pojedinaca utjecati zabrana pušenja u prostoru gdje se turnir odvijao, međutim, sve je prošlo u najboljem redu, dok su se na ulici ispred kina cijelo vrijeme izmjenjivale ekipe s cigaretama u ruci.
Cijelu atmosferu dodatno je začinila dalmatinska glazba, neizbježna kad su u pitanju karte, te pravljenje dalmatinskog gulaša za koji su bili zaduženi članovi udruge “Šigureca”.
Nakon što se situacija oko rezultata pomalo iskristalizirala, bilo je vrijeme da se ekipe okrijepe spomenutim gulašem, koji je nestao u trenu, što je znak da u Šigureci ima pravih kulinarskih majstora, ali i da bi dogodine trebalo nabaviti veći lonac. Nakon šest sati igre, turnir se primicao kraju, prisutnima je ponuđeno kuhano vino da izdrže zubatu zimu koja ih čeka vani, te su se svi zaputili svojim putevima, netko kući, netko u daljnje pohode.