Velike opasnosti malih utakmica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
kkzadar_kkhelios_rancic
Filip BRALA
TROGIRANE TREBA PROĆI - Damir Rančić

Povremeno velike opasnosti leže u malim utakmicama. Netko će reći da i nema malih i velikih utakmica i bit će u pravu. Opet, povremeno naiđe i takva koju svi nekako smatraju malom pa se preko toga prijeđe olako. Jedna takva utakmica, uvjetno rečeno mala da se ne naljute čistunci, bit će danas kad Trogir dočeka Zadrane u Kupu Krešimira Ćosića. Trogirani su već prošli nekoliko kola ovoga natjecanja, a Zadar (i Cibona, Zagreb i Split) da bi došao na završni turnir treba proći samo jednu zapreku. Njemu, Zadru, to je baš Trogir koji nastupa i u A 1 ligi i pokušat će sve ne bi li priredio iznenađanje. Iako to već zna gotovo svaki navijač, dobro je samo spomenuti da je kup u Hrvatskoj spao na natjecanje koje u sportskom smislu ne znači ništa. Ne donosi nikakve bodove za Euroligu nego ima tek sentimentalno značenje jer nosi ime jednog velikana. Koješta se promijenilo na košarkaškoj europskoj karti, pa tako i nekim natjecanjima više nema mjesta tamo gdje je nekad bilo.

No, ostavimo te priče, dok netko u kupu sudjeluje, treba imati ambiciju pobjeđivanja. Prošli kup bio je skandalozan, Zadar je u Zagrebu doživio stanoviti teror i dugo se poslije toga vukla podignuta i uskovitlana prašina. Za razliku od nekih prošlih sezona, u toj se Zadar nije javio na natječaj za domaćinstvo što je u jednom dijelu hrvatske košarkaške operative protumačeno kao da Zadrane i nije briga. Ali, nije da ih nije bilo briga, nego su u Trnskom bili preodređeni za žrtvu, pa tko živ, tko mrtav. Kako će biti sutra, tko će to znati, a da bi u kupu doživio sutra, Zadar treba danas u Trogiru odigrati dovoljno dobro za pobjedu.Puno je toga unaprijed poznato, od uloge favorita koju nosi Zadar, preko činjenica o kvaliteti, o razlici u kvaliteti obaju suparnika, do toga da bi možebitna pobjeda domaćina odjeknula jače nego dvije, tri atomske bombe. Što treba danas očekivati od Zadra? Kako god okrenuli, Zadar treba uspješno 'zavariti' vanjsku i unutarnju liniju, te imati puno suradnje između njih, kao i unutar tih dviju linija. Slikovitije, Zadar treba brzo uspostaviti vrtuljak od čije će se rotacije Trogiranima brzo zavrtjeti u glavi. Visoka tenzija je svakako prvi uvjet i to Denis Pleslić treba postići. Ne bude li tako, može se otvoriti skupina problema, može utakmica otići u neželjenom smjeru. A Zadru bi najmanje to sad trebalo. Jer, Pleslić to i ističe, igra treba biti sve bolja i u igri se treba vidjeti boljitak. Samo tako profit će biti dvostruki, osim prolaza na završni turnir, tu je i spoznaja da nekoliko dana prije Cibone igra ima smisao, sadržaj... Kalendarski, Cibona jest tek u sljedećoj godini, ali to je praktički sutra.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno