Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Spas za Djeda Mraza

Autor: Petra Mičić

29.12.2009. 23:00
Spas za Djeda Mraza

Foto: Sebastian GOVORČIN



U klubu „Arsenal” sinoć je održana božićna plesna produkcija pod nazivom  „Ima li spasa za Djeda Mraza”, a predstavu je organizirala Plesna udruga „Gesta”.
U predstavi je nastupilo 150 djece polaznika starosti od 3-18 godina a osim djece u predstavi je glumila poznata glumica Sanja Zalović te glumac Mimi Zadarski. Ova plesna predstava kao i sve ostale predstave ove plesne udruge su autorske a  koreografiju i tekst potpisuje voditeljica plesne udruge Nena Jurišić.
– Ovo je Božićna produkcija koju smo pripremali zadnja tri mjeseca a ovo je već drugi put da održavamo ovu plesnu predstavu. Naime 17. prosinca smo imali premijeru u Zadarskoj kazališnoj kući a pošto je  je predstava u kazalištu bila rasprodana, odlučili smo je ponoviti. Iako u Arsenalu nismo imali generalnu probu, sve je prošlo u najboljem redu, kazala je organizatorica i autorica Nena Jurišić.
Radnja predstave događa se u domu Djeda i Bake Mraz, a na zabavan način saznajmo što će sve obitelj Mraz, potpomognuta prijateljima patuljcima i drugim bićima, poduzeti nakon što se ispostavi kako Djed Marz ne može krenuti na put podjele poklona, jer se udebljao i ne može stati u svoje crveno odijelo. Baka se strašno naljutila na djeda jer ako pod hitno ne smršavi i ne stane u svoje odijelo, neće moći nestrpljivoj dječici podijeliti darove. Baka je odlučila djelovati pa je pozvala fitness patuljke da vježbaju s djedom, Nakon što je darovima izmamio osmijehe na dječja lica, djed Mraz  je zablistao od sreće i veselja  te je na kraju shvatio  da se zbog mališana itekako isplatilo odreći slatkiša.
 – Plesna udruga „Gesta” proizlazi iz nekadašnje plesne škole Doma hrvatske mladeži a ja sam preuzela plesni studio na inicijativu pokojne plesačice i voditeljce Nives Šimatović Predovan , i tako smo započeli sa plesnom udrugom koja je namjenjena djeci od tri do osamnaest godina. Ovim putem bih se htjela zahvaliti Hrvatskoj kazališnoj kući i svim sponzorima koji su nam uvelike pomogli, istaknula je Nena Jurišić.