Sredstva idu Pučkoj kuhinji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ciciban_kugle3
Ivan JAMIČIĆ
U humanitarnu akciju bila su uključena djeca zadarskih škola i vrtića

Humanitarna akcija pod nazivom "Kuglica po  kuglica", kojom je diskografska kuća "Menart" popratila  ovogodišnji glazbeni spektakl  "Zvjezdani Božić u Zadru" te  tako prikupljala novac za zadarsku Pučku kuhinju, uspješno je završena na Badnjak.

Podsjetimo, riječ je o akciji  u koju su bila uključena djeca  osnovnih škola Krune Krstića,  Nove i Bartula Kašića te  učenici Klasične gimnazije  Ivana Pavla II i dječjeg vrtića  Sunce, a koji su dva tjedna na  štandu na zadarskom Forumu  prodavali božićne kuglice koje  su sami oslikali. Poznato je da  su sva sredstva prikupljena od  prodanih kuglica namijenjena  za pomoć zadarskoj Pučkoj  kuhinji, točnije za kupnju novog kotla, čija je vrijednost  oko 30 tisuća kuna. Kako doznajemo u razgovoru s Majom  Valjak, voditeljicom Odjela za  buking i organizaciju koncerata u "Menartu", od same  prodaje kuglica na štandu  "Zvjezdani Božić u Zadru",  prikupljeno je oko 5 tisuća  kuna, no još uvijek se očekuju  donacije poduzeća koja su također bila animirana ovom  akcijom i čija bi pomoć trebala  upotpuniti financijska sredstva akcije.

- Zadovoljni smo sredstvima prikupljenim od same prodaje kuglica i to imajući na  umu vrijeme koje nam tih dana nije išlo u prilog. U kontaktu smo sa zadarskom  Pučkom kuhinjom i vidimo da  su, s obzirom da je njihovih  korisnika sve više, i oni zadovoljni sa za sada prikupljenim sredstvima, kazala je  Valjak, napomenuvši kako u  ovom slučaju nije važan samo  financijski faktor jer, kako  kaže, događaj je bio prekrasan  isključivo zato jer su u akciju  bila uključena djeca.

Naglasila je također kako je  diskografska kuća "Menart"  sličnu akciju prije nekoliko  godina upriličila u Zagrebu, te  da su se ovaj put odlučili za  Zadar zahvaljujući dobrim  kontaktima koje imaju sa Zadrom, Turističkom zajednicom grada Zadra, zadarskim  medijima i općenito ljudima u  Zadru.

- Brojni su faktori koji su  nas ponukali da uz koncert  pomognemo i Pučkoj kuhinji  za koju smo čuli da je ove  godine u posebno teškoj situaciji, gdje se zbog gospodarske krize broj korisnika  dodatno povećao, zbog čega  smo sredstva od akcije odlučili  usmjeriti upravo njima, kazala  je Valjak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno