Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ikić i Borović Zadru na diku

29.12.2010. 23:00
Ikić i Borović  Zadru na diku


U prostoru  Gradske knjižnice jučer je  održana konferencija za medije na kojoj su rezimirani  ovogodišnji rezultati Atletskog športskog kluba Zadar.  Iz kluba su na konferenciji   nazočili dopredsjednik Marijan Klanac, trener i kroničar kluba Ivan Šola te dike  kluba mlade i nadarene atletičarke Paola Borović, Lucija  Zubčić i Katarina Gašparović.
U uvodnoj riječi Klanac je  istaknuo da je ova godina za  članove AŠK-a bila zaista  uspješna s obzirom na uvjete  u kojima atletičari treniraju.
– Atletska staza je u derutnom stanju već godinama.  Srećom imamo zaista odlične  trenere, naravno i atletičare  te su i rezultati iznad očekivanja. Zbog uvjeta i interes  za atletiku je u padu jer djeci  ne možemo osigurati osnovne preduvjete – kazao je  Klanac.
Unatoč svim nedaćama  članovi AŠK-a su u ovoj  godini ostvarili zaista izvrsne  rezultate što ih svrstava u  jedne od najuspješnijih u  županiji, ako ne i najuspješnije. Za usporedbu koliko je “kraljica sportova”  zahtijevan sport kako su  AŠK-ovci u Zadru među prvima, a u Hrvatskoj gdje je  konkurencija vrlo jaka po  broju osvojenih medalja su  na šestom mjestu od 33  hrvatska kluba koji su osvajali medalje.
– Ispred nas su Dinamo  Zagreb, Agram Zagreb, Zagreb ULIX, Međimurje  Čakovec i ASK Split – naglasio je trener Šola. Na  pojedinačnim prvenstvima  Hrvatske u dvorani i na  otvorenom naši su atletičari  osvojili ukupno 49 medalja  od čega 18 zlatnih, 15 srebrnih i 16 brončanih po čemu  smo sigurno najbolji u županiji. Ove godine sigurno najbolja naša atletičarka Ines  Ikić je trostruka prvakinja  Hrvatske u troskoku te je u  izuzetno jakoj konkurenciji  petoplasirana na ovogodišnjim 1. Svjetskim igrama  madeži u Singapuru. Druge  dvije perjanice kluba su Paola  Borović koja je dvostruka  prvakinja (dvorana i na otvorenom) Hrvatske u skoku u  dalj u konkurenciji starijih  kadetkinja sa rekordnim daljinama 5.79 i 5.89 m. Lucija  Zubčić je u skoku u vis svojila   drugo mjesto na Ljetnim  igrama Alpe-Jadan u Italiji sa  preskočenom visinom od 172  cm. Ima tu još pregršt dobrih  rezultata ali je Ines Ikić  iskočila kao najuspješnija  atletičarka AŠK-a u ovoj godini i najuspješnija je mlađa  juniorka Hrvatske na proglašenju koje je na nivou  Hrvatske održano u Splitu,  dok je Paola Borović čije  vrijeme tek dolazi kandidat  za skrb HOO-a čije uvrštenje  na tu listu ne bi trebalo biti  upitno – ističe Šola.
Ako bude novaca u planu  je da se dogodine osnuje  Županijska atletska liga u  konkurenciji limača i starijih,  a AŠK-ovci bi trebali odraditi  oko dvadesetak mitinga u  okviru prvenstva i kupa Hrvatske. Kako će se to izvesti  ovisi o financijskom proračunu jer sponzora je sve  manje i manje, a rezultati su  sve bolji i bolji.