Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Šime Perić blizu dogovora s Primorjem

29.12.2010. 23:00
Šime Perić blizu dogovora s Primorjem


Nastupao bih za Primorje, a uz to imao bih i ulogu koordinatora u radu s mlađim kategorijama – kaže Perić


Šime Perić i ove je godine u skokovima u vodu osvojio sve što se moglo osvojiti na dvama prvenstvima Hrvatske, Ljetnom i Zimskom. Dvaput po četiri discipline, dvaput sva četiri prva mjesta. I nije mu to prvi put. Vijest tako više nije da je Šime seniorski prvak Hrvatske, vijest je kad se dogodi suprotno. No vijest je bila i informacija od prije dva i pol mjeseca o tome da su se Šime Perić i KSV Zadar – razišli. Perić je dobio ispisnicu iz kluba kojem je donio toliko medalja i odlučio krenuti dalje. Zašto? Perić je iskreno odgovorio da ide trbuhom za kruhom, budući da se s matičnim klubom nije našao na istoj valnoj dužini kad je riječ o honorarima koji su bili dogovoreni. Kako bilo, od 1. rujna Perić više nije član Zadra i s ispisnicom u ruci još uvijek je bez klub. Ipak, čini se, ne za dugo.
– Blizu sam dogovora s riječkim Primorjem. To je novi klub koji kreće ispočetka. U kompleksu novih bazena u Rijeci osigurani su sjajni uvjeti za skokove u vodu i kada uskoro dođe oprema, koja je naručena, Rijeka će imati najbolje uvjete za skokove u vodu u Hrvatskoj. Potvrda je toga i Mediteranski kup za juniore koji će se sljedeće ljeto tamo održati. Kad sam otišao iz Zadra razgovarao sam s predstavnicima Primorja i sljedeći mjesec očekujem konačan dogovor – kaže Perić koji bi u novom klubu imao dvostruku ulogu.
– Nastupao bih za Primorje, a uz to imao bih i ulogu koordinatora u radu s mlađim kategorijama. U Zadru ću i dalje ostati živjeti i trenirati, a kad bude potrebno odlazio bih u Rijeku i radio ono što dogovorimo. Naravno, ako do dogovora i dođe. Postoji mogućnost da novi član Primorja postane i Marko Pervan, član Trešnjevke s kojim sam skakao sinkro skokove – zaključuje Perić. Kako bilo, Perić se u KSV Zadar ne vraća. Zadarski sport tako je izgubio još jednog seniora. Težina je ovaj put tim veća kad se zna da je Perić bio jedini pravi senior u skokovima u vodu ne samo u Zadru, nego praktički i u Hrvatskoj. Osim toga riječ je o skakaču iza kojeg su nastupi na svjetskim i europskom prvenstvima, svojevremeno je konkurirao i za olimpijske igre…