Zahvalnice zaslužnim Pažanima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Zahvalnice Grada Paga dobilo 17 pojedinaca i institucija

U Gradskoj vijećnici  u Pagu održano je svečano  uručenje zahvalnica osobama i  institucijama koje su svojim  radom promicale kulturu grada Paga, radile na zaštiti sakralnih objekata, doprinijele  promociji grada Paga i dale  doprinos u oblasti vatrogastva. 

Odluku o dodjeli zahvalnica  donio je gradonačelnik Paga  Ante Fabijanić na temelju Statuta Grada Paga. Uime gradske uprave na svečanosti su uz  gradonačelnika Antu Fabijanića bili zamjenik gradonačelnika Tino Herenda, predsjednik Gradskog vijeća Grada  Paga Branimir Paro-Vidolin i  pročelnica Upravnog odjela  Maja Maračić.

- Okupili smo se ovdje pri  kraju kalendarske godine kako bismo vam uručili zahvalnice za rad u kulturi, za rad na  promociji Paga i za pomoć u  raznim projektima. To je simbolična zahvala za vaš predan  rad i najmanje što vam  možemo dati. Ove zahvalnice  dodjeljujemo prvi put, a trudit  ćemo se da to postane tradicija  i da se na kraju svake godine  okupimo i na ovaj način zahvalimo onima koji su to svojim  predanim radom zaslužili, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Priznanja u oblasti kulture  dobili su Hrvoje Dusper za  knjigu "Grad Pag -brend", klesar Frane Oguić za veliku pomoć u obnovi Starog grada,  predsjednica Udruge paških  čipkarica Neda Oros, Dušan  Herenda i Tino Herenda za  organizaciju 1. međunarodnog  festivala čipke, novinar i pisac  Josip Portada za dugogodišnji  predani rad u oblasti kulture,  Ljiljana Festini za slikovnice  "Kulik i Solinarka", Ivo Fabijanić za suradnju u izdavanju  knjige o Bartolu Kašiću, Ante  Kurilić-Vijola i Šime Meštrović Furt za dugogodišnji rad u  KUD-u "Družina", predsjednik Matice Hrvatske, ogranak  Pag Jure Maržić za doprinos u  izdavačkom radu, klapa "Peružinke" za promociju Paga  pjesmom, klapa "Sol" za promociju Paga pjesmom i za velike uspjehe na festivalima i  klapa "Jargola" za njegovanje  izvorne dalmatinske pjesme.  Za zaštitu sakralnih objekata  priznanje je dobio paški župnik don Igor Ikić, za organiziranje likovne kolonije priznanje je dobila Jelica Batić  rođ. Paro-Vidolin, a u oblasti  vatrogastva priznanje je dobilo  Dobrovoljno vatrogasno  društvo Pag.

Uime dobitnika priznanja  gradonačelniku Anti Fabijaniću zahvalio je Hrvoje Dusper.

- Ova priznanja pokazuju da  u Pagu ima ljudi koji mogu  pridonijeti u raznim oblastima, ali to je vrh ledene sante i  na ovaj način, davanjem priznanja motivirat će se i drugi  koji znaju i mogu doprinijeti  promociji grada Paga. Gradonačelnik je rekao da će se  ovakva dodjela priznanja nastaviti i siguran sam da će se  mnogi od nas truditi kako bismo ih još jednom zaslužili, što  znači da ćemo raditi na onome  na čemu smo radili do sada i  što znamo raditi, rekao je Hrvoje Dusper.

Nakon podjele priznanja  Šime Meštrović Furt i Ante  Kurilić Vijola su otpjevali  pučke napjeve, a potom je u  uredu gradonačelnika  održano prigodno druženje na  kojem je gradonačelnik Fabijanić upoznao dobitnike priznanja s nekim od projekata u  oblasti zaštite spomenika kulture koji će biti nominirani za  dobivanje sredstava iz pretpristupnih fondova Europske  unije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno