Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nagrada klubu koji traje 52 godine

29.12.2011. 23:00
Nagrada klubu koji traje 52 godine


U zadnjih 20 godina ova je godina najuspješnija za AŠK Zadar. Na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske naši su članovi na dvoranskim i na otvorenom osvojili 43 medalje, od čega je 17 zlatnih, odnosno imamo isto toliko naslova državnih prvaka od najniže kategorije mlađih kadeta pa do seniora – rekao je Ivica Šola
Atletski športski klub Zadar dobio je vrlo veliko priznanje, nagradu za životno djelo “Matija Ljubek”. Priznanje je uime kluba primio predsjednik Kluba dr. Marko Prenđa na svečanosti HOO-a “Veliki dan hrvastkog športa” održanoj u Zagrebu. Prigodom tog velikog događaja za zadarski sport u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice održana je konferencija za medije na kojoj su nazočili dopredsjednik kluba Marijan Klanac, inače član Vijeća HOO i jedan od trenera, i kroničar kluba Ivica Šola. U uvodnoj riječi Klanac je naglasio.
– Želimo s vama i zadarskom javnošću podijeliti veliku radost svih nas u klubu. Ovo je nagrada za životno djelo klubu koji traje i djeluje već 52 godine. Nagrada je svakako poticaj klubu da i dalje marljivo radi s našim sjajnim trenerima. Ovom prigodom želimo zahvaliti Gradu Zadru na potpori i brojnim sponzorima i donatorima među kojima su Tankerska plovidba, Croatia osiguranje, OTP banka i još mnogo malih bez kojih ne bismo “preživjeli”. Kažem, sada imamo veliki poticaj za daljnji rad osobito zbog naših mladih i darovitih atletičara od koji su neki u posebnom programu skrbi HOO. Činjenica je da će ući u EU te želimo da Grad to iskoristi kako bi sanirao štetu koja se na stadionu na Višnjiku dogodila u ratu. Vrijeme jeučinilo svoje te je staza u derutnom i neuvjetnom stanju. Nadamo se da će sanacija uskoro krenuti što je važno ne samo za nas atletičare, već i za ostale sportaše, za Zadar, Hrvatsku pa i šire. Ima uvjeta za nadogradnju još dvije staze i tada će stadion imati temelje za organizaciju mnogih atletskih manifestacija pa i međunarodnih – kazao je Klanac.
Što se tiče rezultata na koncu ove godine, Šola je naglasio.
– U zadnjih 20 godina ova je godina najuspješnija za AŠK Zadar. Na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske naši su članovi na dvoranskim i na otvorenom osvojili 43 medalje, od čega je 17 zlatnih, odnosno imamo isto toliko naslova državnih prvaka od najniže kategorije mlađih kadeta pa do seniora. Na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke imali smo dvije predstavnice, Paolu Borović i Luciju Zubčić koje su bile osma, odnosno deveta. Na Europskom festivalu mladeži pored njih dvije nastupila je još Jakov Zurak. Zubčić je bila četvrta u visu, Borović deveta u troskoku, a Zurak je zauzeo deseto mjesto u visu. Od strane HOO-a imamo 13 kategoriziranih atletičara od najmanje šeste pa do treće kategorije. Pet je naših članova nastupilo za reprezentaciju Hrvatske za mlađe i starije juniore te kadete. S ponosom mogu reći da smo ove godine osvojili rekordnih deset seniorskih medalja od čega tri zlatne. Od pojedinačnih rezultata moramo istaknuti Paolu Borović koja je peterostruka prvakinja države u dvorani i na otvorenom u skoku u dalj i troskoku za mlađe i starije juniorke te je viceprvakinja države u troskoku za seniorke u skoku u dalj, a uz to vlasnica je četiriju novih državnih rekorda. Trebamo spomenuti i Katarinu Gašparović koja je četverostruka prvakinja Hrvatske u bacanju koplja za mlađe i starije juniorke te mlađe seniorke i seniorke. Tu je i Lucija Zubčić koja je trostruka prvakinja Hrvatske u skoku u vis za mlađe i starije juniorke i mlađe seniorke. Jakov Zurak je dvostruki prvak države u skoku u vis za mlađe i starije juniore te je seniorski viceprvak države sa 207 cm. Naročito smo ponosni što je dvoje naših članova na svjetskim tablicama u kategoriji mlađih juniorki. Borović je deseta u skoku u dalj sa 6,16 m, a Zubčić dijeli petnaesto mjesto s visinom 180 cm. Uvijek se postavlja pitanje je li se moglo više, ali odgovor je – ne. Ovo je maksimum koji smo ostvarili u postojećim okolnostima u kojima djelujemo. U idućoj godini naša su očekivanja da otprilike dođemo na razinu ovogodišnjih rezultata – kaže Šola.