Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ostvarena novogodišnja želja

Autor: Valentina Mlađen

29.12.2012. 23:00
Ostvarena novogodišnja želja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Neki članovi etablirali su se i u svijetu književnih nagrada, no najveći naglasak stavljen je na zbirku od 12 kratkih priča “Samo ti pričaj” kojom bi trebala početi nova godina ZaPisa. Kako je rekao predsjednik udruge Nezirović zbirka je njihova novogodišnja želja


U duhovitom tonu održana je predblagdanska književna večer Udruge zadarskih pisaca ZaPis u Gradskoj knjižnici Zadar. Razgovorom, čitanjem i komentarima ZaPisci su se oprostili od protekle, uspješne i plodne godine za Udrugu, te ambiciozno najavili planove koje će početi provoditi već početkom iduće, 2013.
U razgovoru s predsjednikom Udruge Robertom Nezirovićem, moderatorica večeri, urednica portala eZadar te članica ZaPisa Iva Pejković prisjetila se po čemu će ZaPis pamtiti ovu godinu. Poznati po dovođenju književnih imena u Zadar ZaPis je i ove godine ugostio zvijezde književne scene pa su među ostalima u Zadar doveli i Ankicu Tomić dobitnicu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman, ali i ugostili i skupinu mladih pjesnika iz Splita “Rječilište”. I ZaPisci su ove godine imali nekoliko turneja pa su gostovali u uzvratnom posjetu “Rječilištu” u Splitu, a dvoje članova gostovalo je i u Književnom svratištu Zvona i Nari u Ližnjanu. Također neki članovi etablirali su se i u svijetu književnih nagrada, no najveći naglasak stavljen je na zbirku od 12 kratkih priča “Samo ti pričaj” kojom bi trebala početi nova godina ZaPisa. Kako je rekao predsjednik udruge Nezirović zbirka je njihova novogodišnja želja.
Književna večer “ZaPis piše Djedu Mrazu!” održana u četvrtak u knjižnici započela je s pjesnikinjom Tihanom Gambiraža koja je pročitala jednu od svojih vedrijih pjesama uljuljavši posjetitelje u pravo zimsko raspoloženje, a nakon nje Robert Nezirović čitao je priču “Modrica” u kojoj se glavni lik probudi s modricom na oku koja uskoro postaje glavna tema gdje god se nađe. Lada Šokota, draga gošća ZaPisa čitala je pravu urbanu božićnu priču, dok je Iva Pejković pričitala pismo Djeda Božićnjaka koje nakon 20 godina stiže na adresu dječaka čiji je život u međuvremenu krenuo u pogrešnom smjeru.
Što sve muči maloga čovjeka ovih dana otkrio je Igor Eškinja u priči u kojoj se na duhovit način dotaknuo aktualnih tema poput zdravstvenog odgoja, generala, registra branitelja, ministara i slično, a večer je završio Želimir Periš odlomkom monodrame “Škola pisanja”.