Proračun Biograda smanjen na 44,7 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Gradonačelnik Knez vijećnike je upoznao o pismima namjere iz Austrije, Njemačke i Nizozemske za izgradnju elektrana na sunčevu energiju na Kosi

Biogradski vijećnici usvojili su rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je smanjen za 9,7 posto i umjesto 49,5 milijuna kuna sada iznosi 44,7 milijuna kuna. Za rebalans je glasovalo 11 vijećnika, protiv je bila Anka Merdić (SDP).

Na sjednici je nazočilo 12 od 15 vijećnika, nedostajali su Danijel Karabatić i Ana Buovac (SDP) i Nelka Malešević (DSU).

Ovo je drugi ovogodišnji rebalans, predviđeni proračun za 2012. godinu bio je 60,7 milijuna. U prvom rebalansu je smanjen za 11,2 milijuna kuna i iznosio je 49,5 milijuna kuna. Drugim ovogodišnjim rebalansom ovogodišnji proračun je sveukupno smanjen za čak 16 milijuna i sada je 44,7 milijuna kuna, odnosno 26,3 posto manje od predviđenog.

Prije 10-ak dana usvojen je proračun za 2013. godinu. Raspoloživa proračunska sredstva iznosit će 58,226.804 kuna, što je za 17,7 posto više u odnosu na prošlu godinu. No, kako su ukupni primici u narednoj godini planirani u iznosu od 72,326.804 kuna, od njih je 14,1 milijun kuna namijenjeno pokriću manjkova, tako da je realni proračun za 2013. godinu zapravo 58,226.804 kuna.

U nastavku sjednice usvojen je prijedlog odluke o donošenju UPU-a Karting centra koji će se graditi nasuprot ulaza u Turističko naselje Crvena luka, nedaleko Jadranske magistrale.

Gradonačelnik Ivan Knez je vijećnike upoznao o pismima namjere iz Austrije, Njemačke i Nizozemske za izgradnju elektrana na sunčevu energiju u novom dijelu industrijske zone iznad Biograda, odnosno Kose.

- Iako se malo zna prema podacima nadležnog ministarstva Industrijska zona Biograd ima najviše zaposlenih djelatnika od svih zona u Zadarskoj županiji, i onih medijski razvikanijih, rekao je Knez.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Lakrdija
Bit ce ih jos, ne bojte se
Slika korisnika svemir
grad biograd