Lički dio Zadarske županije spremno dočekao snijeg

Slika korisnika admin

Kao i obično najveći snijeg u Zadarskoj županiji pao je u noći sa subote na nedjelju na području Općine Gračac, a zimske radosti za djecu na raspustu ipak su na neko vrijeme odgodili jak vjetar i vrlo niske temperature. Palo je oko 25 centimetara snijega, ali zbog kiše koja je padala u ranim jutarnjim satima nedjelje, ostalo ga je svega desetak centimetara. Mještanima naviknutima na hladne zime, u ličkom dijelu Zadarske županije, snijeg nije stvarao veće probleme.

- Snijega ima, ali zima je i na to smo naviknuli, govore nam rijetki mještani koji su izlazili iz kuća.

Snijegu su se najviše razveselili najmlađi stanovnici koji pripremaju sanjke i ostale zimske rekvizite. Oni najhrabriji već su u nedjelju i ponedjeljak krenuli s pravljenjem snjegovića i grudanjem, ali će za pravu zabavu i duži boravak na snijegu ipak pričekati smirivanje vjetra i nešto veće temperature.

Cestari su i ovoga puta bili spremni, pa su glavne ceste ubrzo očišćene, a zbog vjetra i vijavice ostala je zatvorena državna cesta Bruvno-Dobroselo-Mazin.

- Cesta za Mazin je zatvorena zbog bure koja stvara vijavice i smanjuje vidljivost, ali je otvoren alternativni put preko Srba. Ekipe su na terenu i ceste su očišćene, a ovu prema Mazinu počet ćemo čistiti tek kada stane bura. Snijega je na većini područja nešto manje od deset centimetara, jedino je dvadesetak na području Malovana, kazao nam je Stjepan Knežević, voditelj zimske službe u Gračacu.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica pa je vozačima savjetovano da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno