Pjesmom donijeli Turanjcima radost

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U crkvi Gospe od Karmela u Turnju održan je tradicionalni božićni koncert "U sve vrime godišta". Uz crkveni zbor Gospe od Karmela najljepše božićne pjesme su pjevali klapa Kalelarga iz Zadra i ženska klapa Karmel iz Turnja.

- Božić je blagdan mira i radosti koji se slavi oduševljeno i otvorena srca. Rođenje Isusa dalo je nama ljudima božansku dimenziju i podarilo vječni život, kazao je don Josip Lisica, župnik Turnja.

- Hrvatski vjernici imaju jednu od najbogatijih božićnih tradicija u Europi. Ta tradicija pisana je s radošću, koja dolazi iz srca. Kad radost krene, pjevaju se u našem narodu predivne božićne pjesme, jedna ljepša od druge, a svaka od njih svjedoči daje u svakom blagdanskom božićnom običaju ugrađena duhovna dimenzija, poručio je don Josip.

Pritom je kazao kako je Bog u Sinu svome Isusu, rođenu kao čovjeku dokinuo granicu između neba i zemlje, i uzdigao nas onamo kamo pripadamo.

Kad je riječ o odazivu Turanjaca, u crkvi se moglo naći slobodnih mjesta za sjediti, a među onima koji su došli poslušati božićne pjesme bio je i Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

- Božićni koncert je nastavak "božićne priče". I dok je prvi Božić proslavljen pjesmom anđela, u našem narodu Božić se slavi pjesmom. Božićna pjesma je bogata i obiluje u slavlju božićnoga otajstva, kazala je voditeljica Sanja Santini-Šuperba.

Na programu su bile poznate božićne pjesme među kojima su Veselje ti navješćujem, O Betleme, Tri kralja jahahu, Kirie eleison, Svim na zemlji, Spavaj mali Božiću, Ave Maria, Tiha noć, U sve vrime godišta, Radujte se narodi.

- Da se doživi Božić potrebna je i umjetnost, kultura i duhovna glazba. Mi donosimo malo radosti, a Božić je blagdan radosti, naglasila je voditeljica.

Božićni koncert postao je jedan od najljepših i najznačajnijih kulturnih događaja u Turnju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno