Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U IZBORU AGROKLUBA Urednik priloga Plodovi zemlje i mora Zadarskog lista, Nedjeljko Jusup – Autor godine 2018.

30.12.2018. 13:57
U IZBORU AGROKLUBA Urednik priloga Plodovi zemlje i mora Zadarskog lista, Nedjeljko Jusup – Autor godine 2018.


Vodeći hrvatski Informacijski sustav Agroklub dodijelio je priznanje “Autor 2018 godine” poznatom zadarskom novinaru i uredniku priloga Plodovi zemlje i mora Zadarskog lista, Nedjeljku Jusupu. U obrazloženju se ističe da je Jusup od sredine prošle do kraja ove godine publicirao više od 170 tekstova! Neki od njih odjeknuli su u širokoj domaćoj javnosti, drugi potaknuli stručne rasprave, treći… Tu su i nebrojeni redci koji su ovjekovječili najrazličitija događanja ruralnog prostora zadarske okolice, čiji je i sam dio budući da dolazi iz Briševa gdje ima obiteljski maslinik.
Kada su mu iz uredništva Agrokluba priopćili da je izabran za autora godine Jusup je izgledao kao da je pomalo zatečen. Iznenađen:
– “Umalo sam se zacrvenija” odgovorio je uz osmijeh, piše Agroklub.


Tekstovi koji su odjeknuli
U sklopu priloga o laureatima Agroklub, koji svoja izdanja ima i u susjednim zemljama (BiH i Srbija) navode i linkove dvaju tekstova Nedjeljka Jusupa i to https://www.agroklub.com/kolumna/luka-modric-od-najmanjeg-pastira-u-podgorju-velebita-do-najboljeg-nogometasa-na-svijetu/45391/“ Luka Modrić: Od najmanjeg pastira u podgorju Velebita do najboljeg nogometaša na svijetu”.
Drugi tekst https://www.agroklub.com/prehrambena-industrija/poslao-dva-ista-uzorka-maslinovih-ulja-jedno-na-svoje-ime-drugo-na-sogora-sogor-viceprvak-on-na-42-mjestu/40926/ pod naslovom “Poslao dva uzorka maslinovih ulja – jedno na svoje ime, drugo na šogora. Šogor viceprvak, on na 42. mjestu” priča je o zadarskom maslinaru Borislavu Bori Pediću koji pojašnjava kako je testirao vjerodostojnost ocjenjivanja maslinovih ulja u istraskoj Krasici na ovogodišnjem 21. Međunarodnom izdanju manifestacije Oleum Olivarum 2018. Tekst je izazavao veliko zanimanje, pročitalo ge je čak 54.736 čitatelja, uz brojne komentare.


Objavio više od 100 priča
Takvih i sličnih priča Jusup je samo u godini na izmaku, ističu u Agroklubu, objavio više od 100.
– Znaš, uspješan medij kao dobar novinski tekst mora biti kao jedan dobar ručak. Treba imati od svega po malo, od juhe, preko glavnog jela, deserta do čaše vina. Za svakog ponešto, Ničeg ni premalo ni previše, prenosi Jusupove riječi, autor teksta o ovogodišnjim laureatima Agrokluba, a o Nedjeljku Jusupu zaključuje: Čovjek velike energije i bogatog iskustva koji sveprisutno daje obol informiranju. I to svakoga dana, već desetljećima, a ove godine, po sudu našeg uredništva i značajnom doprinosu nacionalnom agraru kroz Agroklub. I tako po prvi puta jedno naše priznanje Agrokluba odlazi na more, u Zadar, ističu u Agroklubu.
Osim izbora Autora godine, Agroklub je izabrao laureate u još svije kategorije. Priznanje Autor ruralnih priča godine dobio je Željko Dulanović iz Srbije, a priznanje Mlada nada agrarnog novinarstva Bekir Dolić iz Bosne i Hercegovine.
Inače, Agroklub je ove godine obilježio 10. obljetnicu djelovanja, a samo u godini na izmaku na svojim stranicama publicirao je više od 8.300 tekstova, 4.000 oglasa i više od 3.800 postova na društvenoj mreži KLUB. (D.M.)