Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na računu Adriatic Securitiya je 586 tisuća kuna, nisu prodani pištolji!

31.12.2019. 07:00


Stečajni upravitelj tvrtke Adraitc Security d.o.o. Milan Macura podnio je Trgovačkom sudu u Zadru izviješće o tijeku stečaja u protekla tri mjeseca te je najavio kako će u narednom tromjesečju izraditi završni račun, završnu diobu te zaključiti stečajni postupak nad nekoć vrlo uspješnom tvrtkom za tjelesnu i tehničku zaštitu, protupožarnu zaštitu i zaštitu na radu u vlasništvu Nedjeljka Grabića.


»Nisu unovčene preostale pokretnine u vlasništvu dužnika – oružje, zbog toga što je potrebno poštovati strogu zakonsku regulativu u pogledu pravnog prometa oružjem
Milan Macura


Stečajni postupak otvoren je 11. studenog 2016. godine, a prema izvješću stečajnog upravitelja za proteklo tromjesečje na računu tvrtke trenutačno je 586.008,79 kuna.
– Nakon održane skupštine vjerovnika 24. listopada 2019. godine donesena je odluka kojom je stečajni upravitelj ovlašten za prodaju preostalih vozila u vlasništvu dužnika prihvaćanjem najpovoljnije ponude. Zaprimljena je i prihvaćena ponuda kupca Mehanika-elektronika d.o.o. iz Donje Zdenčine. Stečajni dužnik nema zaposlenih radnika, a nema niti izgleda za nastavak poslovanja. Postupak nije moguće zaključiti iz razloga jer nije provedena prodaja nekretnina u vlasništvu stečajnog dužnika, naveo je u izvješću stečajni upravitelj navodeći kako je 21. prosinca 2019. godine stanje novčanih sredstava na računu stečajnog dužnika iznosilo 586.008,79 kuna. Također, osvrnuo se i na stanje stečajne mase navodeći da su tijekom protekla tri mjeseca ostvareni rashodi u iznosu od 62.540,25 kuna s osnova sudskih pristojbi, javnobilježničkih pristojbi, bankovnih naknada, uredskog materijala, najma prostora za čuvanje vozila, a što se prihoda tiče, naveo je kako je utrženo 8.000 kuna od prodaje vozila te da drugi predmeti iz stečajne mase nisu unovčeni.
– Nisu unovčene preostale pokretnine u vlasništvu dužnika – oružje, zbog toga što je potrebno poštovati strogu zakonsku regulativu u pogledu pravnog prometa oružjem. Što se tiče namirenja stečajnih vjerovnika (diobe), izvšena je djelomična dioba kojom su isplaćene tražbine prvog višeg isplatnog reda, naveo je stečajni upravitelj.