Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Grad Nin uplaćuje 100 tisuća kuna za stradale gradove

30.12.2020. 12:32


Gradonačelnik i Gradsko vijeće Grada Nina donijeli su odluku o pomoći stradalim gradovima u iznosu od 100.000,00, dok cijelo vrijeme građani Nina prikupljaju donacije za obitelji. Tim povodom gradonačelnik Emil Ćurko uputio je priopćenje koje donosimo u cijelosti.
"Duboko dirnuti stanjem nakon razornog potresa, građani Nina s Gradskom upravom i Stožerom civilne zaštite Grada Nina izražavaju žaljenje i sućut obiteljima tragično preminulih građana Petrinje i Gline.
Prekjučer odmah u poslijepodnevnim satima krenulo se u prikupljanje pomoći za potresom razorene gradove i mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Neusporediv je događaj koji je pogodio grad Nin 2017. godine, kada se dogodila katastrofalna poplava koja je Ninu napravila veliku materijalnu štetu, no na sreću bez ljudskih žrtava, s ovim razornim potresom koji je odnio ljudske živote, koji su nenadoknadiv gubitak za obitelji, i cijelu Hrvatsku.
I upravo je Nin primjer kako je sve nadoknadivo osim ljudskih života, jer kako se Nin obnovio uz pomoć hrvatske Vlade, ministarstava, tvrtki, tako će se i naši porušeni gradovi Petrinja, Sisak, Glina te sva okolna mjesta pogođena potresom, ponovno dići na noge.
U ovim teškim trenucima želimo pomoći uplatom od 100.000,00 kuna, te prikupljenim donacijama hrane, higijenskih potrepština te odjeće.
Toliko se puta već pokazalo kako tragedije i nesreće povezuju naše građane, njihovu empatiju i odlučnost jer i ovaj Grad zna koliko znači kada se u nevolji pomogne.
Iskreno i opravdano vjerujem u državni vrh, u činjenicu da će se izgraditi i obnoviti, no na žalost ostat će bol za izgubljenim ljudskim životima.
Naša podrška i misli su s našim unesrećenim gradovima", stoji u priopćenju gradonačelnika Emila Ćurka.