Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HT PREMIJER LIGA Riješiti »nepoznanicu« za uspješan kraj kalendarske godine

30.12.2020. 09:12


Nakon kratke božićne pauze košarkaši Sonik Puntamike vraćaju se na parket Jazina. Igrači Hrvoja Vlašića večeras će u susretu 15. kola HT Premijer lige ugostiti Furnir i pokušati šestom uzastopnom pobjedom završiti za brojne turbulentnu, a za njih rezultatski uspješnu 2020. godinu. Zadrani su već na početku sezone nagovijestili da bi mogli biti lijepa priča hrvatske košarkaške jeseni, da bi nakon »kašljucanja« tijekom listopada iznenadili i sami sebe i krenuli u nalet koji se još nije zaustavio. »Soniksi« se trenutno nalaze na drugom mjestu na ljestvici s devet pobjeda koliko imaju i Cibona i Gorica, te bi novim trijumfom stavili »točku na i« dobrog rada u posljednjim mjesecima.


Mnoštvo promjena
Suparnik će im biti KK Furnir kojeg su u prvom međusobnom okršaju pobijedili u Dubravi (77:80), no Zagrepčani su u međuvremenu izmijenili čitav kostur te u potpuno novom ruhu ulaze u nastavak sezone.
– Nije to više ista momčad. Otišli su im Brzoja i Buovac, Branković vratio u Cibonu, dok su s druge strane iz Bosca doveli Makura Puoua. Okosnicu čine Pandurić i Smolić, no s obzirom na sve rošade koje su napravili u zadnjim danima moram reći da su nam na neki način nepoznanica. Očekujem da će u Jazine doći opušteni i bez velikog pritiska, a to je uvijek zamka. Takvi susreti su često nezgodni jer suparnik nema što izgubiti i morat ćemo svih 40 minuta odigrati s maksimalnim angažmanom. Smatram da smo se dobro pripremili i učinit ćemo sve da s maksimalnim angažmanom dođemo do nove pobjede – kazao je trener Hrvoje Vlašić u najavi današnje utakmice.


Povratak nakon samoizolacije
Igrači Vladimira Krstića posljednjih su se tjedana borili s koronavirusom zbog kojeg su dobar dio prosinca bili primorani provesti u samoizolaciji. Bio je to već četvrti put ove sezone da su Zagrepčani višom silom udaljeni od dvorane i treninga, no ni Puntamičani nisu bez zdravstvenih problema te večeras neće biti u punom sastavu.
– Jošić je prije nekoliko dana obnovio ozljedu Ahilove tetive i vjerojatno neću moći računati na njega, dok je ostatak igrača u dobrom ritmu i vjerujem da ću preostale momke imati na raspolaganju – otkrio je trener Sonika.
Puntamičanima će od velike pomoći biti iskusni Ante Gospić koji je u predbožićnoj pobjedi protiv Hermesa u Draženovom domu upisao debi u zelenom dresu te će u nastavku sezone biti vrijedan dodatak u visokoj liniji.
– U proteklom razdoblju je pohvatao naše akcije te se dobro uklopio u momčad. Sigurno nam nosi dodatnu kvalitetu i vjerujem da će dati značajan doprinos pod obručima – rekao je Vlašić.
Utakmica se igra pred praznim tribinama u dvorani Jazine, s početkom u 18 sati. (Paulo SARIĆ)
 




Furnir dolazi bez pritiska


Zagrepčanima će večerašnja utakmica biti tek druga u posljednjih mjesec dana. Dvije prisilne samoizolacije, presječene tek susretom protiv Alkara, poremetile su natjecateljski ritam momaka iz Dubrave koji u Zadar dolaze u potpunosti rasterećeni i spremni iskoristiti i najmanju priliku da se kući vrate s dva boda.
– Sonik je odlično utrenirana ekipa te je na domaćem parketu svakako favorit, pogotovo sada kada im je stigao i Ante Gospić. Nemamo veliki pritisak te idemo dati svoj maksimum i pokušati izvući što bolji rezultat. Pobjeda na kraju godine bi nam jako puno značila u psihološkom smislu – kazao je kapetan Furnira Pero Perić.