Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kamere u Ulici dr. Ante Starčevića, na Putu vrela i Trpimirovoj obali

30.12.2020. 12:48


Komunalni odjel koristi posljednje dane kalendarske 2020. godine kako bi ispunio postavljene ciljeve.
U tijeku je ugradnja instalacije kamera za nadzor brzine na tri lokacije: Ulici dr. Ante Starcevića, Putu vrela i na Trpimirovoj obali. Radove ugradnje i testiranja sustava izvode djelatnici tvrtke Nero-line iz Rijeke.
– Korona zaraza je dijelom usporila, ali ne i zaustavila izvršenje planova tako da ćemo do konca godine, u skladu s obećanjima sugrađanima, podignuti razinu sigurnosti svih sudionika u prometu i ispuniti. U 2021. godini s projektom idemo dalje. Nadamo se, vjerujemo i sigurni smo u realizaciju barem još pet lokacija uključenih elaboratom, ističe Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti podsjećajući na lokacije kamera obuhvaćene elaboratom. Lokacije su u ulici Put vrela na ulazu u Vodovod d.o.o., u Splitskoj ulici kod križanja s Ulicom Slavka Perovića, Benkovačkoj cesti, Ulici braće Miroslava i Janka Perice, Ulici Benka Benkovića, Ulici Ante Starčevića, Ulici dr. Franje Tuđmana, Ulici Hrvatskog sabora, Ulici Antuna Gustava Matoša, Putu Bokanjca, Ulici Bregdetti te naTrpimirovj obali, uz dvije dodatne lokacije, na prometnici kroz Crno i u Ulici Borka Šarlije Kese.
Evidentno je da će kamerama biti pokriveni dijelovi grada gdje su se događala najveća prekoračenja brzine, čime bi se otkrivanje uzastopnih prekršitelja trebalo znatno povećati, a sve u cilju prevencije i sprječavanja, ne isključivo kažnjavanja dijela nesavjesnih vozača.
Podsjetimo, sve je krenulo na jednoj od redovitih koordinacija službi grada i policije još sredinom turisticke izazovne 2019. godine. Inicijativu načelnika PU zadarske Antona Dražine prihvatio je gradonačelnik grada Zadra Branko Dukic i postavio obvezu realizacije pred UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.