Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Stožer apelira da se ne odlazi samoinicijativno na potresom pogođeno područje. Ujedno mole da se dostave podaci o primljenim obiteljima u objekte u našoj županiji

30.12.2020. 10:19


Brojni su se građani, gospodarstvenici, udruge i navijačke skupine  tijekom jučerašnjeg dana javili Stožeru civilne zaštite Zadarske županije nudeći pomoć za stradale u Petrinji, Sisku, Glini te ostalim okolnim mjestima Sisačko-moslovačke županije, a mnogi su se samoinicijativno uputili prema stradalom području.
– Kako smo u stalnom kontaktu  sa Stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije doznajemo da još uvijek  nisu organizirana mjesta za prihvat donacija te molimo sve one koji prikupljaju pomoć da ne odlaze prema toj županiji dok ne dobijemo informaciju o načinu dopreme humanitarne pomoći, poručuju iz Stožera.
Svi oni koji prikupljene  stvari nisu u mogućnosti uskladištiti kod sebe, iste mogu dopremiti ispred Sportskog centra  Višnjik gdje je Stožer Civilne zaštite  grada Zadra u suradnji sa Crvenim križem organizirao prikupljanje.
– Također smo u stalnom kontaktu sa Stožerima civilne zaštite općina i gradova na području Zadarske županije koji su dobili upute o prikupljanju pomoći na svojim područjima koju ćemo, kada dobijemo odobrenje, organizirano dopremiti u Sisačko-moslavačku županiju. Molimo sve plemenite ljude sa područja Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji sa područja pogođenih potresom da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti  informacije  Stožeru civilne zaštite  Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti na mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije ([email protected]), poručili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.