Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pobijediti!

Autor:

30.01.2009. 23:00
Pobijediti!


Mi smo ti koji moramo dobiti i eventualni kiks bi nas udaljio od svih kombinacija za Ligu za prvaka – kaže Bujan


Večeras u 18 sati u Jazinama je na rasporedu 13. kolo A-1 lige u kojem Borik-Puntamika dočekuje Trogir. Vrlo važna utakmica nakon koje će pobjednik biti puno bliže cilju zvanom Liga za prvaka. Trenutačni odnos snaga na ljestvici nudi vrlo veliku skupinu momčadi koje pretendiraju za preostala dva mjesta, jer su Cedevita i Šibenik pobjegli pratnji i samo čudo bi ih izbacilo iz najjačeg hrvatskog natjecanja. Situacija je takva da je Borik-Puntamika trenutačno poravnata sa Svjetlošću i Dubrovnikom, dok kolona od četiri momčadi: Trogir, Dubrava, Kvarner i Alkar moraju ispraviti kiks jednog domaćeg poraza više ili gostujuće pobjede manje od gore navedenog trojca, a najmanje šansi, pak, imaju Zabočani koji imaju dva propusta više od Puntamičana. Upravo zbog ovako stisnute situacije svaka utakmica do kraja će biti prava kvalifikacijska. Ako ne za Ligu za prvaka onda će svaka pobjeda biti bitna zbog Lige za ostanak. Taj lajtmotiv je pred očima Tihomira Bujana, trenera Borik-Puntamike koji se ovakvim hamletovskim situacijama nalazio minulih sezona sa “zelenima” vrlo često.
 – Slična nam je situacija kao i prošli tjedan kad smo imali imperativ pobjede nad Dubravom u Jazinama. Mi smo ti koji moramo dobiti i eventualni kiks bi nas udaljio od svih kombinacija za Ligu za prvaka. Pobjeda nam treba u svakom slučaju, jer ako budemo i u Ligi za ostanak onda nam pozitivan omjer s Trogirom olakšava borbu za ostanak – istaknuo je Bujan važnost pobjede u večerašnjoj utakmici.
 Odlično se međusobno poznajete, igrali ste dvaput ove sezone, obje utakmice su igrane u Trogiru i omjer je 1-1.
– Nema tu nekih tajni. Znamo sve jedni o drugima tako da će sve odlučiti tih 40 minuta nakon kojih bismo mogli jedni ili drugi biti puno bliže Ligi za prvaka, a i automatski i ostanku u ligi. Nadam se da ćemo uspjeti prenijeti dobru igru iz prethodnih utakmica, pogotovo onu iz utakmice s  Dubravom. Što se tiče Trogirana, oni imaju vrlo moćnih 6-7 igrača, dok im je klupa nešto tanja nego kod drugih momčadi. Njihova petorka na čelu s Tonijem Bizacom je vrlo neugodna i morat ćemo agresivnim pristupom otupiti oštricu njihovog napada. Uz Bizacu veliku prijetnju predstavljaju Bubalo, Delaš, Sobin i Lucić. Koncentrirano, agresivno i pametno. To je recept po kojem se trebamo ravnati, kazao je Bujan nešto o večerašnjem protivniku.
 Igra i forma su vidljivo podignute. Pogotovo je dobra vijest za vas što možete računati na kompletan roster, što je prava rijetkost ove sezone u Borik-Puntamici.
– Izgleda da bi trebali svi biti spremni za Trogir. Malo Žorža muči viroza, ali i on bi trebao biti u sastavu. Istina da smo se podigl u formi i fizički i psihološki. Tome je doprinijela i kohezija u momčadi koja je sve izraženija. Vesele me stvari poput povratka Grgurovića koji će iz utakmice u utakmicu pokazivati koliko nam je bitan igrač, dok je tu i sve bolja igra naših mladih centara Šarlije i Đuguma. Optimizam je velik i u ovu utakmicu ulazimo kao favoriti, samo da nam je još malo više ljudi na utakmicama. Podrška s tribina će nam biti stvarno potrebna da pokušamo, nakon godine neigranja, ponovno izboriti Ligu za prvaka – zaključio je Bujan.