Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Silvana Šoša predsjednica Upravnog vijeća Doma za odgoj

Autor: Marija Knežević

30.01.2009. 23:00
Silvana Šoša predsjednica Upravnog vijeća Doma za odgoj

Foto: Adam VIDAS



Silvana Šoša (30) nova je predsjednica Upravnog vijeća Doma za odgoj djece i mladeži Voštarnica. U konkurenciji su uz nju bili dosadašnji predsjednik odbora Marino Marić, te ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora i gradski vijećnik Rade Šimičević. Članove vijeća bira resorno ministarstvo na prijedlog Grada i Županije. U vijeću su još i predstavnik ustanove i predstavnik roditelja štićenika.
Silvana Šoša je gradska vijećnica HDZ-a. Zaposlena je u Hrvatskim autocestama kao voditeljica tehničke jedinice naplate cestarine. Šoša je protekle četiri godine bila članica Upravnog vijeća, a po struci je diplomirana turistička komunikologinja.
– Mi trebamo osobu koja će pratiti probleme doma i biti mu podrška. To se ponajprije odnosi na osobu koja će se pobrinuti za ključne probleme koje ustanova sama ne može riješiti, dakle osobu blisku struci. No, iskustvo pokazuje da se o tome ne vodi računa. Ipak, Silvana je bila članica u bivšem mandatu te je slušala i pratila sjednice. Nadamo se da će pomoći oko dobivanja potrebnih donacija i povezivanja s lokalnom zajednicom, kaže ravnateljica Doma Tatjana Vukman.
Na mjestu predsjednice odbora nasljeđuje prosvjetnog djelatnika Jakova Vidovića.
– Za člana upravnog vijeća Doma za odgoj djece i mladeži izabrana sam na prijedlog grada od strane resornog Ministarstva. Na prvoj, konstituirajućoj sjednici, uzimajući u obzir struku predložila sam za predsjednika vijeća gospodina Radu Šimičevića. Međutim s obzirom da sam kao dosadašnja članica najupućenija u problematiku kuće, nazočni članovi su se, uključujući i gospodina Šimičevića, usuglasili i izabrali mene. Prihvatila sam novu dužnost isključivo u želji kako bih pomogla ovoj ustanovi kao što sam to činila i protekle četiri godine.  S jedne strane gledano, to je još jedna obveza više, međutim kao što to uvijek činim, tako i sada stavljam interes društva i djece ispred osobnih. Vjerujem da će novoizabrano vijeće u suradnji s ravnateljicom Vukman doprinijeti daljnjem podizanju standarda i kvalitete rada ove ustanove na zadovoljstvo njenih zaposlenika i štićenika. Znajući kolika je Domu potrebna financijska pomoć, osobno sam se za prošlog mandata odrekla bilo kakve financijske naknade, a isto ću  predložiti članovima i u ovom mandatu – ističe u pismenoj izjavi Šoša.