Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kostov i Cupać završili kao 17.

Autor: Z L

30.01.2010. 23:00
Kostov i Cupać završili kao 17.

Foto: Filip BRALA



Petak definitivno nije bio dobar dan za hrvatske jedriličare u Miamiu, tako da nažalost danas nijednog nećemo pratiti u finalu. Tonči Stipanović u prvom je plovu diskvalificiran na prosvjedu, dok je u drugom bio 47. Tonči nam je rekao:
„Od prvog dana regate me mučio jarbol. Vrh jarbola nije bio dobar, čak smo kupili ovdje i novi, međutim ni taj, kojeg smo pomno izabrali među ponuđenima bio je premekan i stvarao mi je puno problema, što je eto danas kulminiralo. Jednostavno kad bi se netko tko je brz i dobre visine (op.a. misli na visinu jedrenja u vjetar) našao ispred mene nisam imao šanse održati se na svojoj poziciji, samo bi me pomelo. To mi se baš danas događalo i stalno sam morao bježati, a s takvim jedrenjem je nemoguće dobro odjedriti. Osim toga, sve u svemu nije bilo loše, imao sam dobre starteve i dobru taktiku, uz malo više brzine bilo bi super.”
Jedrenje je takav sport, samo jedan dan, pogotovo ako je problem s opremom, može sve preokrenuti. Dan prije Stipanović se borio za vrh, kojem i pripada. Ivan Taritaš imao je dva ulaza oko 40. mjesta. „S obzirom da dva mjeseca nisam sjedio u brodu imao sam dobru brzinu i u globalu sam zadovoljan s regatom. Ostajem ovdje još četiri tjedna na pripremama, odradit ću još jednu manju regatu, kako bi se spremio za najvažniji dio sezone.” kaže Taritaš, koji uspješno gradi i svoju akademsku karijeru na studiju strojarstva u Zagrebu. Po povratku iz SAD-a branit će završni rad koji je upravo predao.
Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u su zauzeli 17. mjesto. Flota 49er-a bila je očito vrlo napeta uoči finala, pa su zadnja dva plova obilovala diskvalifikacijama radi preuranjenih starteva. Među diskvalificiranima bio je i zadarski dvojac. 17. mjesto donijelo je Kostovu i Cupaću četiri boda za ukupni poredak Svjetskog kupa.