Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pronaći izgubljenu borbenost

Autor: Andrija Dešpoja

30.01.2010. 23:00


Moramo svi poraditi na borbenosti koja nas je krasila sve ove godine, a čini se da u posljednjih dva mjeseca upravo ta naša borbenost nije na toliko visokom nivou


U redovima Puntamičana vrše se posljednje pripreme za gostovanje Zaboka protiv kojih se jednostavno mora do pobjede. Suša od već skoro tri mjeseca bez prvenstvenog uspjeha ne djeluje optimistično za Plantakove igrače koji ne mogu dopustiti novo posrtanje na svom parketu. Svima njima je u glavama kako pronaći onu igru iz prvog dijela sezone kad su imali stabilnost i rješenja za svaki protivnički napad, a ovaj put dolazi Zabok koji spada u rang najkvalitetnijih momčadi lige i sigurno prepun motiva da već u Jazinama s jednom nogom osigura Ligu za prvaka. S takvim raspletom utakmice sa Zagorcima ne slažu se Puntamičani koji imaju težak raspored u sljedećim kolima te si ne mogu dopustiti novo prosipanje domaćih bodova. Vratiti izgubljenu borbenost prve su riječi Ante Devića, organizatora igre Borik-Puntamike, jer je evidentna razlika u predstavama prije Nove godine i poslije.
– Moramo pokušati pronaći onu našu igru s početka prvenstva kad smo djelovali jako dobro. Primali smo mali broj poena i nije nam bilo jednostavno dati koš. Ne smijemo dopustiti onakvu jurnjavu po terenu kao protiv Trogira nego pokušati sve kako bi uspjeli konačno doći do te pobjede koja nas zaobilazi već skoro tri mjeseca – kaže na Dević na prvu i utjehu pronašao u dobrom treningu proteklog tjedna gdje se najviše radilo na ispravljanju obrambenih pogrešaka.
– Definitivno smo shvatili da je ključ u toj obrani koja nam i nije štimala u posljednje vrijeme. Također moramo svi poraditi na borbenosti koja nas je krasila sve ove godine, a čini se da u posljednjih dva mjeseca upravo ta naša borbenost nije na toliko visokoj razini. Kad se tome još pridoda dosta problema s ozljedama koje nas prate tijekom čitave sezone uz vrlo težak raspored koji nas je snašao nije teško pronaći razloge ovakvim igrama u posljednje vrijeme.
Zabok je pokriven odlično na svim pozicijama, a vaša zadaća bit će limitiranje Ivana Tomeljaka koji je glavni motor Zabočana?
– Zabok je vrlo kvalitetna momčad s mnogo dobrih igrača, a još i k tome su u odličnoj formi, pa ne možemo očekivati lagan zadatak. Sigurno da im je najveća prijetnja Tomeljak koji nije toliko opasan po koš koliko opasan razigravač cijele momčadi i limitiranje njegovih mogućnosti bi bio veliki posao za nas. Bit će teško, jer je Tomeljak vrlo iskusan igrač (igrao u inozemstvu, Split, Cedevita) i zna izbjeći mnoge zamke koje za njega pripremaju protivnički treneri – kaže De