Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Brandon Brown za sada ostaje

30.01.2011. 23:00
Brandon Brown za sada ostaje


Nisam nezadovoljan kako je Brown reagirao na ovih posljednjih nekoliko utakmica – kaže Bujan


Jučer se na jutarnjem treningu momčadi  pridružio Devan Downey,  omaleni američki razigravač,  koji će pokušati nadomjestiti  izostanak ozlijeđenog kapetana Jakova Vladovića i pomoći  Zadru da ostane u NLB ligi.
– Odradili smo samo lagani  šuterski trening nakon puta,  plus upoznavanje akcija.  Dečki su se dobro rastrčali i  odradili teretanu. Teško mi je  sada dati neki konkretniji sud  o njemu, s obzirom da još nije  odradio pravi košarkaški trening s momčadi – kaže Tihomir Bujan, trener.
Što se poraza u Kragujevcu  tiče, jasno je što je bio najveći  problem.
– Prvenstveno jako loša  obrana. Samo smo u drugoj  četvrtini odigrali stvarno čvrstu i dobru obranu, onako kako bi htio da uvijek igramo.  Primili smo praktički 12  koševa, plus onu tricu u posljednjoj sekundi. To je bilo na  dobrom nivou, ali sve ostalo je  bilo slabo, naročito početak i  kraj treće četvrtine. Tada smo  im dozvolili da se odvoje na  veću razliku. Vratili smo se, ali  su oni opet otišli na preko  deset razlike. U četvrtoj četvrtini smo se opet vratili, dakle  napadački smo imali rješenja,  išla je lopta, prijetili smo sa  više strana, međutim, u  ključnim trenucima smo napravili početniče pogreške, nakon kojih se teško vratiti.
Na posljednjih nekoliko  utakmica, Zadrova obrana  funkcionirala je jako slabo.  Što se može promijeniti po  tom pitanju u kratkom razdoblju?
– Morate shvatiti da imamo  nekoliko novih igrača, Longina, Žužu, sada i Downeyja.  Mason se još traži i normalno  je da se sada ta koncepcija  poremetila. Ono što ja stalno  tražim je mnogo agresivnija  igra. U onim fazama utakmice,  kada smo radili dobar pritisak,  tada smo igrali dobru obranu.  Međutim, svaki puta kada smo  ispadali iz tog pritiska, oni su  nas kažnjavali. To je nešto na  čemu moramo raditi. Moramo  produžiti te faze dobrog pritiska na veći dio utakmice.
Sutra Oostende, u nedjelju  Igokea. Stvari su vrlo jasne.  Treba napraviti sve da se, kako god zna i umije, dođe do  pobjede protiv momčadi iz  Aleksandrovca.
– Sreća je to što ćemo sada  biti cijelo vrijeme kući. Imamo  utakmicu protiv Oostendea,  ali mnogo važnija nam je ona  protiv Igokee u nedjelju. Jasno, trenirat ćemo i pripremati  se i za Belgijce. Moramo dizati  našu igru. Vidimo koje su pogreške, ukazujemo igračima  na to i u tom pravcu radimo na  treninzima. Nadam se da  ćemo iz utakmice u utakmicu  ići naprijed.
Trener Zadra potvrdio je da  do daljnjega neće biti novih  promjena unutar momčadi,  što znači da Brandon Brown  ostaje i za sada je obustavljena  potraga za novim igračem na  centarskoj poziciji.
– Ljudi iz uprave su mi rekli  da su riješili stvari s njegovim  menadžerima i on za sada ostaje. Nisam nezadovoljan kako  je reagirao na ovih posljednjih  nekoliko utakmica – za kraj će  Bujan.
 


DEVAN DOWNEY I PRVI DOJMOVI




Po završetku prvog treninga sa  svojom novom momčadi, Devan Downey podijelio je dojmove sa zadarskim novinarima. Nije bio previše rječit, no najvažnije je da govori  djelima na terenu. Prve impresije?
– Sviđa mi se. Momčad je dobra  i dvorana je jako lijepa. Sve je za  sada u redu.
Što znate o Zadru?
– Znam da Zadar ima dugu  košarkašku tradiciju i dobre navijače, koji od nas očekuju pobjede.  Sada smo na dnu tablice i pokušat  ćemo to uskoro promijeniti.
Ukratko o svojoj karijeri?  Zašto ste otišli iz Antalyje?
– Ovo mi je prva godina u Europi.  Ne mogu vam otkriti razloge zašto  sam otišao iz Turske, jer je to  između mene i momčadi, ali nije  bilo ništa loše s moje strane.
Što možemo očekivati od vas  na terenu?
– Radit ću sve što treba za  pobjedu. Samo želim pobjeđivati.
Vaše košarkaške karakteristike?
– Brz sam, dobar asistent i šuter,  mogu raditi više stvari u igri.
Obrana?
– Dobar.
Što želite postići sa Zadrom?
– Moramo se izvući s dna tablice.
Što dolazak u Zadar znači za  vašu karijeru?
– Tek sam došao, sada želim  odigrati najbolje što mogu sa svojom novom momčadi, a onda  ćemo vidjeti što dalje na kraju  sezone – rekao je Downey, potvrdivši da je sa Zadrom potpisao  ugovor do kraja sezone.