Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Razmišljam samo o Zadru, za transfere ima vremena

30.01.2011. 23:00
Razmišljam samo o Zadru,  za transfere ima vremena


Iskreno, za sada sam koncentriran samo na Zadar i na to da svojim igrama doprinosim što boljem plasmanu svoga kluba. A s dobrim igrama, golovima i asistencijama doći će i ponude. Ima vremena za transfere – kazao je Mršić


Malo je onih koji  prate nogomet, poglavito Prvu  HNL, a da ne znaju tko je  trenutačno vodeći igrač Prve  HNL u asistencijama. Antonio Mršić, igrač prvoligaša sa  Stanova prošle je jeseni “namjestio” suigračima najviše zgoditaka, točnije sedam, a uz to  četiri puta je i sam zatresao  suparničku mrežu. Kako stvari sada stoje čini se da na  Stanovima niče novi nogometni dragulj, koji naravno treba  pažljivo izbrusiti, ali budućnost bi mogla biti itekako svijetla. Antonio je iz nogometne  obitelji, otac Stanko, nekada  trener Zadra, danas više nego  uspješno vodi vinkovačku Cibaliju, trećeplasirani klub Prve HNL. A, gle čuda, već u  prvom kolu nastavka prvenstva sudarit će se upravo Zadar i Cibalia.
– Otac i ja smo tijekom stanke malo podbadali jedan drugoga na temu te prve utakmice  u Vinkovcima. Naravno da će  on htjeti pobijediti Zadar kao  što uostalom želi pobjedu u  svakoj utakmici. S druge strane na nama je da njega i njegove igrače u tome onemogućimo. Tko sretniji od mene  da zabijem u Vinkovcima i da  Zadar uzme barem bod. Uostalom, vidjet ćemo, teško da  ćemo obojica biti potpuno  sretni nakon te utakmice.
Ipak prije toga treba odraditi pripreme.
– Pripreme su očekivano  teške, ali svi smo svjesni da je  to temelj koji moramo imati  da bi spremni dočekali nastavak prvenstva. Ozračje u  momčadi je odlično i kada je  situacija takva ništa nam nije  teško.
Sigurno svi jedva čekate  Rovinj u kojem će se više raditi s loptom?
– Zaželjeli smo se lopte i po  tom pitanju jedva čekamo  odlazak u Rovinj. Međutim  ponavljam, svjesni smo da bez  ovih kondicijskih priprema  ništa ne bi uspjeli postići kasnije. U Rovinju ćemo u oglednim utakmicama vidjeti gdje  smo i što još treba doraditi do  utakmice u Vinkovcima.
Kada pogledate unazad čini  li vam se da je plasman iz  prvog dijela prvenstva realan?
– Mislim da smo mogli i  bolje, ali s obzirom da smo  mlada momčad ovo je realno  stanje. Činjenica je da nam je  u nekim utakmica i neiskustvo  “otkinulo” pokoji bod.  Međutim, sada smo svi iskusniji i bolje se međusobno poznajemo pa očekujem da će i  naša igra i rezultati u nastavku  prvenstva biti puno bolji. Rekao bih da sam čak i siguran u  to.
Prvi ste asistent lige sa sedam asistencija, a uz to ste  zabili i četiri zgoditka što vas  čini najučinkovitijim igračem  Zadra. Jeste li zadovoljni tim  učinkom?
– Naravno da sam zadovoljan, ali svjestan sam da se  uvijek može i bolje i više. Moram naglasiti da čak imam  asistenciju više od toga, znači  osam, jer mi nisu upisali onu  Luki Begonji u utakmici protiv Varteksa. U svakom slučaju  ne mislim na tome stati, cilj mi  je u istom ritmu nastaviti i na  proljeće.
Iako se još uvijek pomalo  stidljivo piše o tome čini se da  bi mogle ubrzo stići i prve  ponude, npr. Dinama ili Hajduka. Razmišljate li o transferu u veći klub?
– Svaki sportaš razmišlja na  način da želi bolje i više. Najsretniji bih bio da se Zadar  nalazi na mjestu Dinama ili  Hajduka i igra u Europi, ali  situacija barem za sada nije  takva. Iskreno, za sada sam  koncentriran samo na Zadar i  na to da svojim igrama doprinosim što boljem plasmanu  svoga kluba. A s dobrim igrama, golovima i asistencijama  doći će i ponude. Ima vremena za transfere.


Vježbanje slobodnjaka




Antonio je u prvom dijelu prvenstva dokazao da ima odličan  udarac koji koristi kada god se za to ukaže prilika. I pogađa.
– Smatram da imam urođen dobar udarac i pokušam ga što više  koristiti. Većinom izvodim slobodnjake u Zadru, a kada god osjetim  priliku zapucam s distance pokušavajući uhvatiti vratare na krivoj nozi.  Međutim, volim i asistirati, pa često važem pucati ili dodati. Uostalom  najbolje je naći neku sredinu, iako mi često znaju prigovoriti da trebam  češće opaliti po golu. Naravno, osim urođenosti treba udarce i vježbati  pa često prije ili poslije treninga ostajem i vježbam. Siguran sam da  mogu biti još puno bolji u tom segmentu i nastavit ću na usavršavanju  – kazao je Mršić.


Fizički mnogo jači


Često se u prošlosti znalo Mršiću prigovoriti na fizičkoj kondiciji.  Kakva je situacija na tom polju, postoji li napredak?
– Smatram da su te konstatacije prije svega trenera imale uporište.  Činjenica je da nisam bio na razini na kojoj bi trebao biti, međutim,  situacija se promijenila. Ovo su mi treće pripreme sa Zadrom i već nakon  drugih je napredak bio očit. Uostalom to dokazuje i moj učinak.  Očekujem da ću sada nakon ovih priprema biti još snažniji i da će se to  vidjeti već u prvoj utakmici.