Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadru sedam, Arnu dva zlata

30.01.2011. 23:00
Zadru sedam, Arnu dva zlata


Najbolja skakačica natjecanja bila je Marcela Marić s dva vrhunska rezultata


Mladi hrvatski skakači i skakačice ostvarili su vrlo dobre rezultate u 2. kolu međunarodne lige Alpe – Adria u kategorijama kadeta i juniora. U organizaciji Kluba za skokove u vodu Zadar na dvodnevnom mitingu na Višnjiku nastupilo je stotinjak natjecatelja iz sedam klubova iz Austrije, Italije i Hrvatske koji su skakali u disciplinama daska 1 i 3 metra. Nažalost zbog sezone gripe u ovom kolu nisu nastupila dva kluba (T. Nuoto, Italija, Bayeruth, Njemačka), zbog čega je bilo nešto manje natjecatelja nego prošle godine što se najviše odrazilo na kvalitetu natjecanja u starijim uzrasnim kategorijama. Natjecanje je bilo izuzetno uspješno za hrvatske klubove, pogotovo za domaćina, Zadar, koji je osvojio najviše zlatnih medalja, čak sedam. Iza Zadra slijedi Trešnjevka s pet zlata te Trieste Nuoto, GAK i Arno s po dvije zlatne medalje.
Najbolja skakačica natjecanja bila je Marcela Marić s dva vrhunska rezultata ostvarena u obe discipline. S daske 1 m osvojila je 329 bodova, što je najbolji rezultat u toj kategoriji ostvaren ikad na našim prostorima. Jednako upečatljiva bila je s daske 3 metra gdje je osvojila 345 bodova, što je njen drugi najbolji učinak karijere po broju ostvarenih bodova u ovoj disciplini. Marcelin brat Maro je u kategoriji mlađih kadeta također uvjerljivo pobijedio u obe discipline, daske 1 m (215 bodova) i 3 m (225 bodova). Hana Kovačević je kod kadetkinja također osvojila prva mjesta u obe discipline, daske 1 m (176 bodova) i 3 m (190 bodova).
Norme za Marić i Kovačević
U kategoriji početnika s daske 1 m najbolji je bio Hrvoje Glavić sa 110 bodova, dok je drugo mjesto zauzeo Mislav Mišković s 87 bodova (oba KSV Zadar). Osim spomenutih skakača pod vodstvom trenera Marka Sutlovića za KSV Zadar još su nastupili: Josipa Kovačević, Sara Jurlina, Nika Cerovečki, Franko Žunić, Dino Rogić, Frane Grgić, Tomislav Bašić, Ivan Girotto i Karlo Girotto.
Ovim rezultatima Marcela Marić i Hana Kovačević su uvrštene su u reprezentaciju Hrvatske za 2011. godinu te su osigurale nastup na Europskom juniorskom prvenstvu (Beograd) i prvenstvo Mediterana za kadete i juniore (Rijeka). Osim dvojca KSV Zadar ulazak u reprezentaciju svojim nastupima ostvario je i dvojac Trešnjevke Maja Borić i Juraj Melša.
Ovo su ujedno bili i najkvalitetniji rezultati natjecanja. Jedini razlog zašto se reprezentaciji za 2011. danas nije pridružio još jedan član KSV Zadar Maro Marić je pravilo AA natjecanja po kojem skakači u toj disciplini skaču sedam skokova umjesto šest (pravila FINA-e).
Karuc dvaput prvi
Pod vodstvom trenera Arna Longina članovi KSV Arno osvojili su dva zlata i to oba junior Josip Karuc s daske 1 m (287,90 bodova) i daske 3 m (299 bodova). U ostalim kategorijama druga mjesta osvojili su kadet Luka Krstičević s daske 1 m (185 bodova), početnik Goti Maričić s daske 1 m (187,75 bodova) i daske 3 m (205,95 bodova), Marta Basioli s daske (255,30 bodova), junior Roko Čirjak s daske 3 m i Luka Krstičević s daske 3 m, dok su treća mjesta osvojili Roko Čirjak s daske 1 m (271,45 bodova), Mario Škara s daske 1 m (109,95 bodova), Enzo Peričić s daske 1 m (197,65 bodova), Roko Sipina s daske 1 m (174,95), Hana Krstičević s daske 1 m (160,30) i Roko Sipina s daske 3 m (177,50).
Treće kolo lige održat će se 2. travnja u Grazu, a u međuvremenu KSV Zadar će 18. veljače biti organizator državnog seniorskog prvenstva.