Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zamjena dotrajalih prozora

30.01.2011. 23:00
Zamjena dotrajalih prozora


Osim što će nastava od sada biti kvalitetnija i ugodnija, nije zanemariva ni činjenica da će novi prozori pridonijeti uštedi na grijanju. U ovom prvom zahvatu zamijenit će se više od 60 prozora, rekao je ravnatelj Brtan


Već  dva vikenda za redom radi se na  rekonstrukciji i nadogradnji  Osnovne škole Biograd. Kako  doznajemo od ravnatelja Škole  Josipa Brtana radovi su vrijedni  830.000 kuna, a finacira ih Zadarska županija.
– U prvoj fazi krenuli smo s  izmjenom prozora na donjem  dijelu zgrade, budući da su dosadašnji bili prilično dotrajali te  se njihova zamjena činila najnužnijom. Osim što će nastava  od sada biti kvalitetnija i ugodnija, nije zanemariva ni činjenica da će novi prozori pridonijeti uštedi na grijanju. U  ovom prvom zahvatu zamijenit  će više od 60 prozora, a vrijednost radova iznosi 300.000  kuna. Preostalih 530.000 kuna  utrošit će se u drugoj fazi radova koja će uslijediti na proljeće, kazao je Brtan.
Radove izvodi tvrtka Iveta iz  Bjelovara koja izabrana putem  javnog natječaja kao najpovoljniji ponuđač.
– Odlučili smo da se radovi  izvode u dane vikenda, kako  učenici ne bi previše izostajali s  nastave. Riječ je o radovima  koji uključuju pilanje prozorskih okvira, uklanjanje stakala i  slično pa zbog mogućih opasnosti za učenike nikako ne bi  bilo dobro da se obavljaju u  vrijeme nastave. Ova faza radova trebala bi biti dovršena u  dva sljedeća vikenda, a do tada  u školi petkom neće biti nastave, kazao je ravnatelj Brtan  dodavši da će se voditi računa o  tomu da učenici nadoknade  propušteno gradivo.