Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ivanov: Svi smo maksimalno usredotočeni na ciljeve

30.01.2012. 23:00
Ivanov: Svi smo maksimalno usredotočeni na ciljeve


Zadovoljan sam svojom formom, ali ona je u konačnici rezultat dobrog treninga. Svi smo usredotočeni na naše ciljeve, a to je prije svega ulazak u Ligu za prvaka, a kasnije i povratak u regionalnu ligu. Svih nas zanima samo to


Devetu uzastopnu pobjedu ostvarili su košarkaši Zadra na gostovanju kod Darde i na taj način su, radi poraza Splita, ostali sami na vrhu ljestvice A-1 lige. Doduše, iako je Darda prije ove utakmice imala dvostruko manje pobjeda od Zadra, pokazala se kao itekako opasna momčad na svom terenu, a sigurno je da niti Zadrani u taj dvoboj nisu ušli s maksimalnom čvrstoćom i koncentracijom.
– Loše smo krenuli, a nismo imali razgloa za to. Bili smo spremni, stigli smo dan ranije, no nismo krenuli u utakmici onako kako smo se dogovorili. Sve je to izgledalo nekako kilavo i neozbiljno na početku – objasnio je kapetan Zadra Ive Ivanov.
Košarkaši Darde u devetoj minuti imali su 19:7 u jednom trenutku i +13, a dvozamankastu prednost imali su sve do 19. minute. I onda se igrači trenera Aleša Pipana bude. Ramljak, Vrbanc i Ivanov rade seriju od 8:1 i na poluvrijeme Zadrani odlaze s zaostatkom od, u tom trenutku, odlična 3 poena prednosti (37:34).
– Oni su dobro igrali u prvom poluvremenu. Vodili su dugo desetak razlike, ali dobru stvar smo napravili na kraju prvog poluvremena, kada smo im se uspjeli približiti.
U drugom poluvremenu druga priča. Bolja igra Zadra, ali ipak Darda se nije dala. Uspjeli su Slavonci izboriti produžetak, ali dalje nije išlo. Jači i iskusniji Zadrani uspjeli su prelomiti utakmicu u svoju korist i zadržati se na pobjedničkom kolosjeku.
– U drugom dijelu smo igrali zaista dobro, ali ipak su nam se dogodili poneki padovi. Na sreću u konačnici smo, što je najvažnije, stigli do nove pobjede. Ovo je deveta u nizu…
– Očito se nalazimo u rezultatskoj formi i nadam se da ćemo ju zadržati što duže. Dobra je stvar što smo u idućem kolu slobodni pa imamo vremena da se još podignemo u formi.
Nakon poraza od Splita u 2011. godini i vaših igara toplo-hladno, stvari su se promjenile.
– Mi zaista dobro treniramo cijelo vrijeme, a sad smo se, očito, i dobro uigrali. Cijela momčad dobro diše i svi smo maksimalno usredotočeni na igru. Osim toga veliko pojačanje smo dobili u Anti Krapiću, a kasnije i u Karlu Vragoviću. Jači smo od ostalih i sada to i pokazujemo.
Od kada je stigao Krapić činite se mnogo čvršći u reketu?
– Nas dvoje se dobro poznajemo. Već smo igrali zajedno u Zaboku. Isto tako smatram da cijela unutarnja linija dobro funkcinira i da kada uđu Radić i Kaštropil to također dobro izgleda.
Skok je definitivno jako oružje zadarske momčadi ove sezone. Gotovo nikada ne gube bitku u tom segmentu, a sam Ivanov je u odličnoj formi što je dokazao i u subotu kada je postigao 21 poen, a tome je pridodao i 14 skokova.
– Zadovoljan sam svojom formom, ali ponavljam, ona je u konačnici rezultat dobrog treninga. Svi smo usredotočeni na naše ciljeve, a to je prije svega ulazak u Ligu za prvaka, a kasnije i povratak u regionalnu ligu. Svih nas zanima samo to – zaključio je Ivanov.


 U SPORTU SE ČUDA DOGAĐAJU




Uskoro će košarkaši Zadra nastupiti na Final Fouru Kupa Krešimira Ćosića, kojeg su zaslužili pobjedom nad Cibonom u četvrtfinalu. U polufinalu će se Zadranima suprostaviti domaćin, sastav Zagreba, koji je u toj utakmici veliki favorit.
– Pritiska nema, ali mi ćemo u toj utakmici ići iznenaditi Zagreb. Zašto to ne bi izveli. U sportu se čuda događaju, a najbolji primjer je prošla sezona kada je Zadar s pet igrača izbacio Cedevitu. Do te utakmice ćemo još podići formu, siguran sam taktički se odlično spremiti i u konačnici dati sve od sebe – optimističan je Ivanov.