Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jaderi bronca i dva četvrtfinala

30.01.2012. 23:00
Jaderi bronca i dva četvrtfinala


Najbolji rezultat ostvarila je u kadetskoj kategoriji Matea Ombla, koja je uspjela stići do polufinala


Odličan rezultat ostvarili su stolnotenisači zadarske Jadere na pozivnom turniru HSTS-a, Memorijalu “Reno Vinek”. Ovaj vikend se u Krapini odigrao treći od četiri ovakva turnira, a u konačnici će najbolji sa četiri turnira nastupiti na završnom pozivnom turniru koji će se odigrati u Zagrebu. Serijali memorijalnih turnira “Reno Vinek” spadaju u najjače turnire za mlađe kategorije, a na njima je također i maksimalni koeficijent bodovanja.
Članovi Jadere nastupili su sa četiri igrača, a najbolji rezultat ostvarila je u kadetskoj kategoriji Matea Ombla, koja je uspjela stići do polufinala. Tamo ju je zaustavila članica Pule Ana-Pija Načinović. Zadranka je izgubila u tijesnoj završnici sa 3:2. Valja istaknuti još da je Ombla nedavno potpuno promijenila stil igre i da je prešla s defenzivnog stila tzv. “lovca” na napadački stil igranja. Ombla je bila i na pripremama reprezentacije, a ako se zadrži na trećem mjestu kadetske rang liste, koju trenutačno drži, izborit će nastup na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Ostvarili su Zadrani i dva četvrtfinala. To je pošlo za rukom kadetu Danijelu Mijatoviću te mlađem kadetu Filipu Miljatoviću. A do osmine finala stigla je kadetkinja Dora Čošić.
– Zadovoljan sam. Ostvarili smo odličan rezultat. Svi igrači i igračice su napredovali, ostvaruju dobre rezultate i penju se na rang ljestvici u svojim kategorijama. Osim toga svaki od ova četiri natjecatelja je ulazna godina u svojoj kategoriji, tako da glavne rezultate očekujemo tek iduće sezone – istaknuo je trener Jadere Ivica Bujas, koji je još napomenuo da klub radi u poprilično teškim uvjetima.
– Zahvaljujem Gradu koji nam je omogućio rad u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci, ali ipak nam je šest sati tjedno, koliko imamo pravo trenirati, premalo. Tražimo drugi prostor i mjesto gdje ćemo moći trenirati više od toga. Želimo raditi, želimo trenirati, ali nam nedostaje termina. Ako nam se to omogući, uvjeren sam da će rezultati biti još mnogo bolji – rekao je Bujas.


 RAŽOV U OSMINI FINALA




Na turniru u Krapini nastupila su u kadetskoj konkurenciji i dvojica članova Donata, Ante Ražov i Antonio Goja. Ražov je stigao do osmine finala, a Goja, nakon prolaska kvalifikacijske grupe, zastao je u prvom kolu glavnog dijela turnira.