Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Novigrad do svibnja u novom ruhu

30.01.2012. 23:00
Novigrad do svibnja u novom ruhu


Nakon što su lani uređeni obala i privezišta za brodove, posađeno zelenilo, postavljeni rasvjeta i klupe te ucrtana parkirališna mjesta, s uređenjem prometnice riva će biti potpuno uređena


Novigrad je opet velika iskopina i duž mjesta je otežano prometovanje, ali to mještanima ne predstavlja veliki problem, ako znaju da će radovi biti gotovi prije turističke sezone i da će Novigrad onda napokon imati kompletan kanalizacijski sustav i sustav odvodnje oborinskih voda. Kako je rekao načelnik Klapan, nastavak je to radova iz 2011. godine. Uz završavanje radova na sustavu odvodnje ide i zadnji važni dio uređenja novigradske rive, a to je uređenje glavne prometnice kroz Novigrad koj ide uz rivu.
Nakon što su lani uređeni obala i privezišta za brodove, posađeno zelenilo, postavljeni rasvjeta i klupe te ucrtana parkirališna mjesta, s uređenjem prometnice riva će biti potpuno uređena. Uređuje se i trg Pod lipan, ispod novigradske župne crkve Porođenja Blažene Djevice Marije. U tijeku je popločavanje trga, a kako je rekao Joso Klapan, Novigrad bi trebao zasjati u novom sjaju do svibnja.