Ražanački lovci u prvoj ekološkoj akciji

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
U akciji je sudjelovalo više od sto lovaca članova LU Kobac

Na inicijativu čelnih ljudi ražanačke lovačke udruge Kobac predsjednika Jure Zubčića, tajnika Daria Rudele i lovnika Milana Miće Rudele, a uz logističku podršku Općine Ražanac i načelnika Dragutina Miočića, u nedjelju je unatoč hladnoći u lovištima i šumama ražanačkog kraja organizirana prva ovogodišnja ekoakcija.

U akciji je sudjelovalo više od sto lovaca članova LU Kobac koji su na lokalitetima brdo Trojdraga kod Radovina, Velinac, u šumi u blizini Paškog mosta na potezu između Radovina i Podvršja te kod Krneze sanirana divlja odlagališta i odlagališta krupnog otpada.

S obzirom na to da je puhala bura, vatrogasci ražanačkog DVD-a predvođeni zapovjednikom Matejom Rudićem čitavo vrijeme akcije dežurali su na terenu s jednom autocisternom, spremni da u svakom trenu interveniraju ako bi bilo potrebno.

- Nismo mogli više trpjeti i svakodnevno promatrati ovako velika onečišćenja naših šuma i lovišta i zagađenje okoliša. Uvjereni smo da ćemo na ovaj način upozoriti neodgovorne koji zagađuju šume odlažući po njima otpad da to više ne čine, rekao je Zubčić, predsjednik LU Kobac. Dodali su da će njihova lovočuvarska služba zajedno s općinskim komunalcima preventivno ubuduće obilaziti šume te će sličnu akciju provesti još jednom ove godine i to na Dan planeta Zemlje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno