Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bazen “potonuo” između Grada i MORH-a

Autor: Anamarija Bilan

30.01.2013. 23:00
Bazen “potonuo” između Grada i MORH-a

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Čekamo da Grad riješi vlasništvo pa da možemo raspisati natječaj za davanje u najam tih poslovnih prostora. Naime, mi nemamo vlasnički list koji je potreban da bi se mogle dobiti uporabne dozvole, rekao je Dino Bailo, direktor SC Višnjik


Iako je prošlo gotovo četiri godine od otvaranja zatvorenog plivališta na Višnjiku, poslovni prostori koji su izgrađeni u sklopu bazena i dalje zjape prazni i polako propadaju.
Zbog nesređenih imovinskopravnih odnosa Grad još uvijek nije u potpunosti vlasnik cijelog zemljišta na kojem su izgrađeni bazen i košarkaška dvorana, pa se zato ni poslovni prostori u sklopu bazena ne mogu iznajmiti jer, kako su nam pojasnili, ne bi mogli dobiti uporabnu dozvolu niti bi mogli proći tehnički pregled.
Grad i MORH
– Sljedeći tjedan trebali bi se sastati predstavnici Grada i MORH-a pa ćemo imati više informacija o tome kad bi se cijela situacija i kako mogla riješiti. Naime, MORH je dio zemljišta ustupio Gradu za izgradnju, za što je Grad trebao urediti Dom zrakoplovstva na Ravnicama. Ipak, Grad je odustao od ulaganja u obnavljanje u Dom zrakoplovstva jer je planom predviđeno da se na tom dijelu grada izgrade hotelski sadržaji pa nema smisla ulagati, rekla je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje iz Grada Zadra. Dodala je da je zato Grad dogovorio s MORH-om svojevrsnu kompenzaciju sufinanciranjem izgradnje MORH-ovih zgrada na Crvenim kućama kroz komunalni doprinos. Ipak, do toga još nije došlo, objasnili su iz Grada, jer MORH još nije počeo s radovima. Nakon skorašnjeg sastanka trebalo bi se znati kako će se riješiti ovaj problem.
Na pitanje kako je moguće da su gradili dvoranu i bazen na zemljištu koje nije u njihovom vlasništvu, iz Grada su odgovorili da su imali dozvolu o pravu građenja na temelju koje su gradili.
Dino Bailo, direktor Sportskog centra Višnjik, potvrdio nam je da Grad nije vlasnik tog zemljišta te da nisu ni raspisivali natječaje od kad su saznali da vlasništvo nije sređeno.
 – Čekamo da Grad riješi vlasništvo pa da možemo raspisati natječaj za davanje u najam tih poslovnih prostora. Naime, mi nemamo vlasnički list koji je potreban da bi se mogle dobiti uporabne dozvole, rekao je Bailo. Dodao je da povremeno ima zainteresiranih građana koji bi uzeli neke poslovne prostore u zakup, ali dok se ne riješi vlasništvo ne mogu ništa.
Propali natječaji
Da podsjetimo, do sada su raspisana dva natječaja za davanje u najam 12 poslovnih prostora ukupne površine 860 četvornih metara. Građani su mogli birati između deset manjih poslovnih prostora površine između 20 i 50 četvornih metara, te dva veća, jedan od 185 i drugi od 355 četvornih metara. Na prvi natječaj nije pristigla niti jedna ponuda, dok je na drugi pristigla samo jedna koja je odbačena zbog nevažeće dokumentacije.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU