Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Begonja dvaput za trijumf nad Mađarima

Autor: Drago Bajković

30.01.2013. 23:00
Begonja dvaput za trijumf nad Mađarima

Foto: Zvonko KUCELIN



Završile su desetodnevne pripreme Zadra u Novigradu. Jučer su izabranici Ferde Milina odigrali posljednju, četvrtu utakmicu na pripremama u Istri nakon čega su se autobusom uputili prema Zadru. Četvrti ispit u Novigradu momčad Zadra je uspješno apsolvirala, pobijeđen je mađarski prvoligaš Paksi rezultatom 2:1. Utakmica je bila zatvorenog karaktera, ali ipak valja zabilježiti ovu pobjedu prvoligaša sa Stanova. Strijelac oba pogotka za Zadrane bio je Luka Begonja. Najprije je Begonja u 32. minuti doveo svoju momčad u vodstvo, da bi u nastavku, točnije u 75. minuti, definitivno riješio pitanje pobjednika. Mađari su uspjeli smanjiti u 85. minuti, ali to je bilo sve što im je pošlo za nogom. Tako su Zadrani nakon pobjeda nad Radnikom iz Gorice i Rudarom iz Velenja slavili i u trećem dvoboju zaredom. Ostaje samo onaj gorak okus nakon uvjerljivog poraza u prvoj utakmici protiv Istre 1961.
Za Zadar su protiv Paksija nastupili: Gluić, Jerbić, Ljubović, Sarić, Bilaver, Muić, Banović, Gržan, Heister, Begonja, Perica. Još su igrali: Borgelott, Ikić, Con, J. Buljat, Šimurina, Surać, Viduka, Ivančić, Čirjak.
U subotu Zadrane očekuje nova ogledna utakmica, dogovoren je susret sa Šibenikom na Stanovima. Generalku uoči proljetnog dijela prvenstva Zadrani će odigrati u Dugopolju u srijedu protiv istoimenog drugoligaša.