Holy opet zaoštrila odnose SDP-a i HNS-a

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Nenad REBREŠAK
Digla glas protiv monopola HEP-a - Mirela Holy

Nekadašnja ministrica zaštite okliša Mirela Holy jučer je u Saboru govoreći u ime kluba SDP-a oštro napala Zakon o tržištu električne energije čiji je predlagatelj Ministarstvo gospodarstva na čelu s potpredsjednikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom. Holy je rekla da ne razumije zašto se Ministarstvo nije odlučilo za jedan od tri modela razdvajanja prijenosa od proizvodnje električne energije koje EU zahtijeva kako bi razbila velike monopole i omogućila liberalizaciju tržišta nego je odluku prepustilo HEP-u.

- Odluku o najboljem modelu Ministarstvo je iz potpuno nejasnih razloga odlučilo prepustiti HEP-u čiji se monopol ovim zakonom nastoji suzbiti. Ako HEP ne uspije ispuniti zadaće na liberalizaciji tržišta financijsku će odgovornost snositi država, a ne HEP ni Koračević, rekla je Holy. Dodala je da je odabir modela izuzetno važan jer o njemu ovisi hoće li Hrvatska zadržati nadzor nad distribucijom, te ako bi se izabrao pogrešan to bi značilo "nenadoknadivi gubitak pa gotovo i izdaju nacionalnih interesa".

- Opskrbnu mrežu gradile su generacije građana i građanki pa je to monopol s kojim se jednostavno ne smijemo kockati, rekla je Holy. Dodala je da "predsjednik SDP-a želi da ne dižemo lovorike na određene zakone nego da imamo jedan realan stav oko onoga o čemu se raspravlja". Odmah ju je napala Natalija Martinčević (HNS) rekavši da je "uistinu napadala ovaj zakon tako da stvarno ne znam što će ostati oporbi za argumentaciju".

- Lijepo je da slušate vašeg predsjednika. To je stvarno krasno, rekla je Martinčević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno