Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Inter želi na ljeto dovesti Modrića!

Autor: Marko Cvijanović

30.01.2013. 23:00
Inter želi na ljeto dovesti Modrića!

Foto: FAH



Nije Inter jedini klub koji razmišlja o Modriću u kontekstu ljetnoga prijelaznoga roka. Trener Arsenala Arsene Wenger mašta o Luki


Ako je vjerovati najnovijim vijestima s “mercata”, Luka Modrić mogao bi na ljeto postati igrač Intera! Sportski direktor “nerazzurra”, Marco Branca, koji je svojedobno već inzistirao na Modrićevu dolasku, pokušat će još jednom učiniti napor da najbolji hrvatski nogometaš u lipnju odjene crno-plavi dres. Priča pije vodu uzme li se u obzir da je Inter nedavno pustio Sneijdera u Galatasaray i ostao bez jednoga plemenitoga igrača u igri prema naprijed, a da Modrićeva pozicija u “kraljevskom klubu” slabi svakom novom viješću koje Mourinhov odlazak sa Santiago Bernabeua istekom sezone čine sve izvjesnijim. Tim više što je još uvijek puno više onih koji smatraju da se hrvatski veznjak nije nametnuo kao igrač za kojega je klub ljetos platio četrdeset milijuna eura. Brojke će, uostalom, puno toga reći.
Modrić je ove sezone upisao 29 nastupa za Real i pritom skupio 1583 minute, što u prosjeku ispada tek 54,6 po utakmici. Hrvatski veznjak je pritom u samo devet navrata upisao punu minutažu, na pet prvenstvenih, tri utakmice Kupa Kralja i na jednoj utakmici Lige prvaka, postigavši samo jedan pogodak i upisavši četiri asistencije. Premalo da bi ispunio tradicionalno visoka očekivanja Realovih navijača, ali očito sasvim dovoljno čelnicima Intera koji na ljeto kane značajno pojačati momčadi. Uostalom, na popisu njihovih želja ne spominje se samo Modrićevo ime, sve više na usnama prvih ljudi “nerazzurra” stoji ime napadača Manchester Cityja Edina Džeke.
Nije Inter jedini klub koji razmišlja o Modriću u kontekstu ljetnoga prijelaznoga roka. Trener Arsenala Arsene Wenger mašta o Luki, svjestan činjenice da je teško dogovoriti razumnu cijenu za igrača u kojega je uloženo pedesetak milijuna eura. Nije isključeno da se u priču uključi i Chelsea, koji ima novaca za velike transfere.
Kad je Inter u pitanju, momčad je, osim spomenutoga Sneijdera, ostala bez još jednog veznog igrača. Na relaciji Inter – Liverpool postignut je dogovor oko transfera talentiranog dvadesetogodišnjeg Brazilca Philippea Coutinha, koji će preseliti u grad The Beatlesa. Coutinho je u Inter došao 2010. godine iz Vasco da Game kao osamnaestogodišnjak, a drugi dio prošle sezone je odradio na posudbi u Espanyolu. Ove je sezone skupio tek deset nastupa u Seriji A, uz jedan postignuti pogodak. “Nerazzurri” su manjak veznih igrača riješili dovođenjem Zdravka Kuzmanovića iz Stuttgarta.