Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jazine II već slave titulu, zanimljiva borba za ostanak

Autor: Andrija Prović

30.01.2013. 23:00
Jazine II već slave titulu, zanimljiva borba za ostanak

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Četiri kola prije kraja Jazine II imaju ogromnih devet bodova ispred drugoplasirane Zare i samo ih teorija i neko veliko čudo može maknuti s trona


Nakon 10. kola Prve županijske pikado lige postalo je jasno da će titulu prvaka ove sezone osvojiti Jazine II. Posljednjeplasiranom Libertyju svaki bod je važan u borbi za ostanak, ali Jazine II nisu protivnik na kojem se mogu vaditi. Iako je Liberty u meč ušao sa velikom dozom optimizma, a računali su na lagano opuštanje Jazina, koje su nastupile oslabljene (bez Roka Sturnele) iznenađenje se nije dogodilo te su gosti upisali treću pobjedom zaredom. Liberty je ostao na posljednjem mjestu i bodove spasa morat će potražiti negdje drugdje. Četiri kola prije kraja Jazine II imaju ogromnih devet bodova ispred drugoplasirane Zare i samo ih teorija i neko veliko čudo može maknuti s trona.
Vidikovcu nedostaje Pablo
Zara je zadržala drugo mjesto nakon tijesne, ali zaslužene pobjede protiv 3M-a. Završilo je 9:7 za domaćine, a gostima nije pomogla niti odlična igra Matea Iveljića, koji je slavio u sva četiri dvoboja. Ovoga puta lidersku je palicu u redovima Zare preuzeo Marin Lacić i na konto svoje ekipe donio tri pobjede. Iako je 3M odlično ušao u meč, pri čemu su Tonći i Mateo Iveljić slavili protiv Slavena Mateka i Marina Lacića, momčad Zare je bila ujednačenija i konkretnija u završnicama. Neizvjesnost je potrajala do susreta Marin Lacić – Tonći Iveljić, pri rezultatu 7:6, kada maestralnu igru Tonći Iveljić nije uspio pretvoriti u pobjedu a završni udarac je djelo Andreja Kezića protiv Tomislava Džaje.
Treće mjesto je zadržao sukošanski Barba nakon odlične predstave i visoke pobjede protiv Vidikovca. Zbog renoviranja svog “Pabla” momčad Vidikovca igra svoje domaće utakmice u CB-u “Kvart”, a to im već dva kola ne donosi sreću. Sukošanci su velikom serijom na početku poveli 7:0, a uskoro su i riješili pitanje pobjednika za 9:1. Do kraja su igrači Vidikovca (čitaj: otac i sin Matak) uspjeli samo ublažiti poraz do konačnih 5:11. Ovaj poraz je Vidikovac koštao pada za jedno mjesto na ljestvici, sa četvrte na petu poziciju, a prestigao ih je Novi Bokanjac.
Drugu pobjedu u nastavku prvenstva Novi Bokanjac je teškom mukom izborio u Zemuniku. Domaćinim je postalo jasno da samo dvije pobjede, obje protiv 3M-a, uz dva neodlučena dvoboja, neće biti dovoljne za siguran ostanak u ligi. Mobilizirali su sve snage i pružili odličnu partiju, pogotovo Marin Šarić sa tri pobjede, ali gosti su imali raspoloženiju četvorku. Po tri pobjede su ostvarili Ivan i Šime Z. Buterin dok je Josip Buterin iznenadio Ražova i Cicu Čankovića. Jednu pobjedu dodao je Šime G. Buterin i to je bilo dovoljno za novu pobjedu i proboj na četvrto mjesto Bokanjana. Utakmica je bila potpuno izjednačena do 7:7, kada udarni dvojac gostiju, Ivan i Šime Z. Buterin lome svoje protivnike i zasluženo odnose sva tri boda.
Neizvjesno na dnu
Izvjesno je da će Jazine II osvojiti prvo mjesto dok će se za drugo mjesto voditi borba između Zare i Barbe. Novi Bokanjac i Vidikovac su u zlatnoj sredini, na četvrtom i petom mjestu te ne mogu puno napredovati ni nazadovati, iako su i jedni i drugi imali veće ambicije na početku sezone. Grčevita borba za ostanak vodit će se između trojca 3M, CD Zemunik i Libertyja. Trenutačno je u najboljoj situaciji 3M, ali međusobno imaju igrati Liberty i CD Zemunik. Tko tu uzme bodove bit će puno bliže ostanku u elitnom rangu.