Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sudjelovalo 17 škola, 190 učenika i 46 mentora

Autor: Velimir Brkić

30.01.2013. 23:00
Sudjelovalo 17 škola, 190 učenika i 46 mentora

Foto: Velimir BRKIĆ



Lidrano je naše tradicionalno natjecanje, no rekla bih da ono nije obično školsko natjecanje jer je po svom sadržaju posebno, osebujnije je i složenije, kazala je ravnateljica Tamara Narančić


Na Međuopćinskom susretu učenika osnovnih škola “Lidrano 2013.” – Županijski prsten, smotri u literarnom, dramsko-scenskom te novinarskom i radijskom stvaralaštvu održanom u Osnovnoj školi u Zemuniku, sudjelovalo je čak 17 škola, 190 učenika i 46 mentora.
– Izuzetno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas i ugostiti u našem lijepom Zemuniku, u srcu Ravnih kotara, u uvodnom slovu je rekla domaćica susreta prof. Tamara Narančić, ravnateljica OŠ Zemunik.
Pritom je istaknula kako Lidrano, kao hrvatska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, predstavlja najbolja postignuća učenika koji se ističu svojim znanjem i sposobnostima.
– Hvala učiteljima mentorima koji su svu svoju ljubav prema djeci i znanju utkali u posao kojim obogaćuju naše društvo, zahvalila je zemunička ravnateljica.
Povjerenstvo za provedbu susreta i organizacijski odbor predvodila je predsjednica Tamara Narančić te Kristina Alvir, Ivana Ivković, Leo Nemet, Zvjezdana Nimac, Josip Stevanja, Ante Šare i Ivana Turić.
– U Prosudbenom povjerenstvu za literarno stvaralaštvo su Vlatka Majić, Senka Paleka-Martinović i Ante Sikirić. Za novinarsko stvaralaštvo i radijske emisije su Ante Kolanović, Marina Mihovilović-Pajkin, Ivica Nevešćanin i Toni Pajkin, nabrojila je Narančić te još dodala kako su za dramsko-scensko stvaralaštvo pojedinačno u prosudbenom povjerenstvu Mia Burčul, Vinko Radovčić i Maja Šimić, a za skupno dramsko-scensko stvaralaštvo Irena Bausović, Dragan Veslić i Vjera Vidov.
Prije samog natjecateljskog dijela u prepunom školskom atriju po uzoru na najuspješnije televizijske zabavno-scenske emisije priređena je svečanost otvaranja u kojem su sudjelovali zemunički učenici, lokalni KUD Sv. Kata, mladi svirač usne harmonika, cvitaraš Josip Jole Sakić te pučki pjesnik Dinko Buljat. Voditeljice su bile Antonela Buljat i Marta Pinčić.
– Lidrano je naše tradicionalno natjecanje, no rekla bih da ono nije obično školsko natjecanje, jer je po svom sadržaju posebno, osebujnije je i složenije, kazala je ravnateljica Narančić.
Prosudbeno je povjerenstvo stoga među 52 literarna rada moralo izabrati prozne i pjesničke radove koji će se predstaviti i na Županijskom natjecanju.
U kategoriji samostalnog novinarskog izričaja natjecalo se 19 učeničkih radova, u pojedinačnom dramsko-scenskom izričaju bilo je 30 učeničkih nastupa, a u skupnom 13 nastupa.