Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U EU kao goli miševi

Autor: Ante Vidović

30.01.2013. 23:00
U EU kao goli miševi

Foto: Vedran SITNICA



Od postanka Hrvatske države do danas nijedna vlast nije donijela strategiju razvoja hrvatske države. Naše društvo je devastirano i to je bitan razlog zašto ne smijemo o ovom trenutku ući u EU. Smatram da ćemo ući kao goli miševi, odnosno siromasi, kaže Bubičić


Podružnica Hrvatskog rasta (HRAST) Zadarske županije organizirala je tribinu na temu „EU – napredak ili obmana” u utorak u Muzeju antičkog stakla. Na tribini su predavač Ivan Bubičić i koordinator Vijeća HRAST-a za Zadarsku županiju Ivan Poljaković iznijeli svoje stavove kako Hrvatska još uvijek nije spremna za ulazak u EU.
– Od postanka hrvatske države do danas nijedna vlast nije donijela strategiju razvoja hrvatske države. Naše društvo je devastirano i to je bitan razlog zašto ne smijemo u ovom trenutku ući u EU. Smatram da ćemo ući kao goli miševi, odnosno siromasi. U EU vlada krupni kapital i multinacionalne kompanije. Nije samo riječ o gospodarskoj nestabilnosti. Mi u svim fazama društva imamo nesređenu situaciju, kaže Bubičić.
Poljaković je također oprezan po pitanju ulaska Hrvatske u EU.
– Stav HRAST-a je da mi pripadamo EU. Mi smo dio Europe kojoj smo dali veliki doprinos i u kulturnom i u povijesnom smislu. Međutim, trebamo izgraditi bolje uvjete za ulazak u Uniju. HDZ i SDP nisu gledali interes Hrvatske već su gledali ući u EU po svaku cijenu. Hrvatskoj ulazak u EU neće riješiti ništa ako se mi sami ne organiziramo. Moramo vjerovati sami u sebe. Ako mislimo da smo nesposobni i da će netko drugi rješavati naše probleme za nas, onda smo na jako pogrešnom putu, zaključuje Poljaković.


Poljaković najavio presicu




Koordinator HRAST-a za Zadarsku županiju našao se pod povećalom domaće javnosti nakon izjave da je homoseksualnost bolest, a ne seksualno opredjeljenje. Zbog svojih izjava suspendiran je s nastave na Sveučilištu u Zadru. Poljaković jučer nije želio komentirati cijeli slučaj već je samo najavio skoro održavanje konferencije za novinare, na kojoj će u javnost izići s novim znanstvenim podacima vezanim uz njegovu tvrdnju.