Kineska državna agencija za dozvolu letova već odobrila letove za Zadar

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Umjesto da se sprema za primanje kod predsjednika Josipovića, direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić spremala se u četvrtak popodne za - Kinu.

- U Chongquingu ću boraviti od 5. do 9. veljače s delegacijom iz Zagreba kako bismo dogovorili charter letove iz Kine za Zadar. Riječ je o velikom poslu koji bi ovim sastankom trebao dobiti svoju realizaciju, jer očekujemo potpisivanje ugovora. To je značajan projekt za našu Zračnu luku koji će nam otvoriti jedno ogromno tržište - kaže Ćosić.

Riječ je o nastavku pregovora s Kinezima, nakon što je delegacija Chongquinga u rujnu posjetila Zadar razmatrajući mogućnosti povezivanja ovih dvaju gradova. Tada je dogovoreno da će njihovi zrakoplovi četiri puta mjesečno slijetati u zadarsku Zračnu luku, a time bi se kineskim turistima, kojima je naš grad sve atraktivnija destinacija, omogućio znatno jednostavniji dolazak u Zadar.

Ćosić smatra da prepreka za potpisivanje ugovora više nema jer su Kinezi izuzetno zainteresirani za Zadar, prije svega zbog njegove pozicije na Jadranu koja im omogućuje i brzi dolazak u Italiju.

Letovi iz Kine popravili bi situaciju, a direktorica se nada kako će prvi charteri krenuti već krajem veljače ili početkom ožujka.

Grad im je u ovom poslu obećao maksimalnu pomoć znajući što bi ovi letovi donijeli turizmu i općenito gospodarstvu. Najnoviji dogovor o potpisivanju ugovora u Kini potvrđuje da bi zrakoplovi iz te daleke države uskoro doista trebali sletjeti u zadarsku Zračnu luku. Treba napomenuti da je i kineska državna agencija za dozvolu letova već odobrila letove za Zadar, pa u Zračnoj luci Zadar smatraju kako prepreka potpisivanju ugovora više nema.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika rosan
...još da se Jadrolinija sredi i vrati trajekt za Anconu, mogli bi Kinezi nakon Zadra produžiti do Rima....al to je za Jadroliniju preveliko naprezanje mozga.