Četiri ponude za izgradnju 36 POS- ovih stanova u Biogradu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
PROJEKT
Ugovorom o međusobnim pravima i obvezama između Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama i Grad Biograd potonji je, da bi se spasio projekt, uz to što je dao besplatno zemljište, što će dovesti i urediti svu infrastrukturu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, s dodatnih 2,5 milijuna kuna pokriti troškove izgradnje
Velimir BRKIĆ
Stanovi će se graditi istočno od zgrade za vojne invalide Domovinskog rata

U Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama jučer su otvorene ponude četiri građevinske tvrtke i zajednice građevinskih tvrtki koje su se javile na javni natječaj za Izgradnju šest višestambenih građevina POS-a sa šest stanova s ukupno 36 stanova na lokaciji Biograd na Moru.

Agencija je ove radove procijenila na vrijednost od 13,25 milijuna kuna. Najnižu cijenu sadrži ponuda tvrtke Salamon iz Privlake kod Vinkovaca od 10.541.777,36 s PDV-om. Iza njih slijedi ponuda tvrtke Ing-Grad iz Zagreba od gotovo 15 milijuna kuna, potom zajednice ponuditelja, dviju tvrtki iz Slavonskog Broda, Gradnja-slavonska i Projektgradnja od 13.232.133, 01 kunu i zajednice ponuditelja Centrogradnja i Titan Constructa, obje iz Zagreba, od 13.229.953,88 kuna.

Inače, ovaj projekt je prije nekoliko mjeseci bio pred propašću. Nakon što je Agencija provela javni natječaj, potpisala je ugovor o građenju u vrijednosti od 10,75 milijuna kuna s tvrtkom Centrogradnja iz Zagreba. Međutim, izabrani izvođač radova je odustao, što nije bio problem samo u Biogradu, već u još desetak gradova.

Ipak, projekt je, o čemu je Zadarski list već izvještavao, u prosincu 2017. godine spašen potpisivanjem ugovora o međusobnim pravima i obvezama između Slavka Čukelja, direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i Ivana Kneza, biogradskog gradonačelnika.

- Da bi se spasio projekt izgradnje 36 POS-ovih stanova po povoljnim uvjetima Grad će, uz to što je dao besplatno zemljište, što će dovesti i urediti svu infrastrukturu u iznosu od 4,5 milijuna kuna, s dodatnih 2,5 milijuna kuna pokriti troškove izgradnje POS-ovih stanova. Našli smo formulu kako bi prebili naknadne troškove, uzet ćemo šest stanova i prodati ih kako bi svi koji čekaju na rješenje svog stambenog pitanja bili zadovoljni, objasnio je tada Knez, dok je Čukelj rekao kako su protiv izvođača radova pokrenuli sudski postupak za nadoknadu troškova.

Izgradnja zgrada, njihovo opremanje komunalno-opskrbnom infrastrukturom i priključcima te predaja APN-u trebali bi uslijediti za 540 dana, odnosno 18 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Zgrade se sastoje od prizemlja i dva kata (P+2K), a svakom od šest stanova u zgradi pridruženo je i po jedno parkirno mjesto, ukupno za 36 stanova isti broj parkirnih mjesta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)