SLASNA ŠKOLA David Skoko demonstrirao pripremu svojih specijaliteta

Slika korisnika mkvanja
Danas održan još jedan Zadar Cooking Class
Ragu od mušuna s crnim tagliatelama, satay s kremom od kikirikija, salata od nara, kupusa, koromača i jabuke te pas sa sušenim pamidorima pržen u grizu na kremi od kukuruza šećerca, delicije su koje je jučer pripremao poznati kuhar David Skoko
Zvonko KUCELIN
U jutarnjim satima na radionici se okupilo desetak radnika u ugostiteljstvu, a popodne je održana radionica za amatere

Ragu od mušuna s crnim tagliatelama, satay s kremom od  kikirikija, salata od nara, kupusa, koromača i jabuke te pas sa sušenim  pamidorima pržen u grizu na kremi od kukuruza šećerca, delicije su  koje je jučer pripremao, zapravo demonstrirao njihovu pripremu, poznati kuhar David Skoko, u okviru još jednog Zadar Cooking Classa.

 Podsjetimo, spomenuti projekt je pokrenula zadarska agencija Terra,  startali su u studenom prošle godine, i od tada od jednog pa do nekoliko puta tjedno na lokaciji Madijevaca 10 održavaju se kulinarske radionice. Predavači su profesionalci, a polaznici su u prilici naučiti neke  novine, kako od javnosti poznatih kuhara, koji su na programu jednom  mjesečno, tako i javnosti manje poznatih no ni malo slabijih kuhara.  Jer naučiti kulinarske trikove, neke nove recepte, ili tek usavršiti stare,  praviti slastice ili tradicionalnu hranu na moderan način i puno toga  drugog neizostavno je kod svake one osobe koja želi napredovati u  svom poslu kao što je to bio slučaj jučer kada se u jutarnjim satima na  radionici okupilo desetak radnika u ugostiteljstvu, za razliku od popodnevnih sati kada su na programu bili amateri.

Prije Skoke tečejave su držali i poznati predhodnici: Hrvoje Zirojević,  Tom Gretić i Ivan Pažanin, a i njihove su radionice brojale maksimalno  12 ljudi kako si svi dobili priliku temeljito se upoznati s načinom pripreme planiranih jela. Korak po korak, Zadar Cooking Class je ponovo  bio mjesto gdje su se mogle dobiti vrijedne informacije ne samo o spomenutom načinu pripreme već i o porijeklu namiranica te ideji vodilji  za pripremu baš na taj način.

Projekt sve popularniji

Projekt Zadar Cooking Class je zapravo krenuo prošlog ljeta. Tada su  radionice posjećivali prije svega turisti. Iz agencije naglašavaju da vjeruju da je turistima njihov program osvježio i poboljšao doživljaj boravka u staroj gradskoj jezgri.

- Sudionici su išli i u kupnju namirnica uz  obilazak grada, a onda i  kuhali kupljeno. Ovakva je vrsta kulinarskih radionica odavno popularna u svijetu, no u Dalmaciji još nije zaživjela u punoj snazi no sudeći  po interesu, sve većem broju upita, projekt je sve popularniji, naglašavaju iz Terre.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SOFIJA ROSA
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com