Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Trenutno 400 prijavljenih natjecatelja

31.01.2019. 16:11
Trenutno 400 prijavljenih  natjecatelja


Do 14. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping broji se 38 dana, a broj prijava je iz dana u dan sve veći  tako da je trenutačno prijavljeno oko 400 natjecatelja iz raznih europskih zemalja od Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Njemačke…
Škraping utrka će se održati u subotu, 09. ožujka 2019. godine u Tkonu na otoku Pašmanu, a  dva tjedna uoči glavne utrke Škraping  (25.02.- 10.03.) održavati će se niz događanja, predavanja, radionica, izložbi,  predstava te ekološka akcija čišćenja okoliša i podmorja.
8. ožujka u Domu za kulturu u Tkonu će se premijerno prikazati film  „Dva brata fratra“ autora Stipe Božića.
Jedan od najpopularnijih pratećih programa manifestacije Škraping  je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati od 8.-10. ožujka u Škraping centru u Tkonu, a očekuje se dolazak preko 40 izlagača s gotovo  svih jadranskih otoka. Proizvodi koje posjetitelji mogu kupiti na ovom  sajmu označeni su prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod“.
Dan nakon utrke, u nedjelju, održat će se i dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona, s temom prijateljstva, na kojem će  sudjelovati preko 150 malih škrapera iz 10 vrtića Zadarske županije, a  osim „Škraping“ šetnje do brda Ćokovac i Benediktinskog samostana  Sv. Kuzme i Damjana, male škrapere očekuje i lutkarska predstava „Pravi prijatelj“.
Svi zainteresirani imat će priliku pogledati i zanimljivu reviju originalnih odjevnih predmeta od vune Udruge „Ruta“ s Cresa koja će se  održati u subotu navečer u restoranu „Sovinje“.
Nakon proglašenja pobjednika Škrapinga 2019. dobra zabava očekuje  Vas uz koncert Damira Kedže i DJ Marka.
Prijave na utrku Škraping su otvorene do 01. ožujka 2019. godine do  12 h.
Svi detalji se mogu pronaći na web stranici www.skraping.hr.