U Poljicima uskoro počinje gradnja mrtvačnice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Općina Vrsi potpisala ugovor vrijedan više od milijun kuna
Projekt izgradnje mrtvačnice je prvi u povijesti ove mlade općine koji je apliciran za financiranje iz EU fondova, točnije iz mjere 7.4.1. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“. Odluka o dodjeli sredstava mjere 7.4.1. se očekuje u proljeće
Mještani godinama iskazuju potrebu za mrtvačnicom - Poljica

U Općini Vrsi je u ponedjeljak, 28. siječnja potpisan Ugovor o  izgradnji mrtvačnice u Poljicima, projekt vrijedan 1.119.639,38 kuna.  Ugovor su potpisali načelnik Općine Vrsi Luka Perinić i Irena Maslać, direktorica tvrtke Contarini d.o.o. koja će izvoditi radove. Radovi na izgradnji mrtvačnice će započeti kroz 20 dana, a Općina Vrsi osigurala je sredstva u svom proračunu za izgradnju.

Projekt izgradnje mrtvačnice je prvi u povijesti ove mlade općine koji  je apliciran za financiranje iz EU fondova, točnije iz mjere 7.4.1. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, iz Programa ruralnog  razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. godine. Odluka o  dodjeli sredstava mjere 7.4.1. se očekuje u proljeće.

Provedba projekta izgradnje mrtvačnice planirana je kroz vremensko  razdoblje od maksimalno 160 radnih dana. Zgrada mrtvačnice će se graditi kod groblja u Poljicima. Naime, već godinama mještani Poljica iskazuju potrebu za gradnjom mrtvačnice kako bi imali dostojan ispraćaj  pokojnika. Izgradnja mrtvačnice i uređenje popratnog okoliša u Poljicima rezultirat će podizanjem opće razine kvalitete infrastrukture i usluga  koje pruža ovaj objekt za lokalno stanovništvo.

Općina Vrsi izgradnjom mrtvačnice želi svim svojim stanovnicima  pružiti javni prostor za dostojan oproštaj od najbližih. Planski razvijeno,  unaprijeđeno i uređeno područje Općine Vrsi doprinosi pozitivnom utjecaju na opći razvoj općine, povećanju kvalitete svih životnih potreba i  stvaranju urbane okosnice ovog ruralnog prostora.

Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)