Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Poljicima uskoro počinje gradnja mrtvačnice

31.01.2019. 08:58
U Poljicima  uskoro počinje  gradnja  mrtvačnice


U Općini Vrsi je u ponedjeljak, 28. siječnja potpisan Ugovor o  izgradnji mrtvačnice u Poljicima, projekt vrijedan 1.119.639,38 kuna.  Ugovor su potpisali načelnik Općine Vrsi Luka Perinić i Irena Maslać, direktorica tvrtke Contarini d.o.o. koja će izvoditi radove. Radovi na izgradnji mrtvačnice će započeti kroz 20 dana, a Općina Vrsi osigurala je sredstva u svom proračunu za izgradnju.
Projekt izgradnje mrtvačnice je prvi u povijesti ove mlade općine koji  je apliciran za financiranje iz EU fondova, točnije iz mjere 7.4.1. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, iz Programa ruralnog  razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. godine. Odluka o  dodjeli sredstava mjere 7.4.1. se očekuje u proljeće.
Provedba projekta izgradnje mrtvačnice planirana je kroz vremensko  razdoblje od maksimalno 160 radnih dana. Zgrada mrtvačnice će se graditi kod groblja u Poljicima. Naime, već godinama mještani Poljica iskazuju potrebu za gradnjom mrtvačnice kako bi imali dostojan ispraćaj  pokojnika. Izgradnja mrtvačnice i uređenje popratnog okoliša u Poljicima rezultirat će podizanjem opće razine kvalitete infrastrukture i usluga  koje pruža ovaj objekt za lokalno stanovništvo.
Općina Vrsi izgradnjom mrtvačnice želi svim svojim stanovnicima  pružiti javni prostor za dostojan oproštaj od najbližih. Planski razvijeno,  unaprijeđeno i uređeno područje Općine Vrsi doprinosi pozitivnom utjecaju na opći razvoj općine, povećanju kvalitete svih životnih potreba i  stvaranju urbane okosnice ovog ruralnog prostora.