Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HT PREMIJER LIGA Gostovanje za kraj »paklenog« siječnja

31.01.2021. 09:22


»Pakleni« siječanjski raspored košarkaša Sonik Puntamike završava danas poslijepodne u Velikoj Gorici gdje će igrači Hrvoja Vlašića s početkom u 17 sati odmjeriti snage s trupama Josipa Sesara u lovu na 11. ovosezonsku pobjedu u domaćem prvenstvu. Zadatak je sve samo ne lagan. Domaćini u susret ulaze osokoljeni dobrim izdanjem u abaligaškom »balonu« u Banja Luci, dok su Zadrani u seriji od četiri uzastopna poraza. Premda posljednji podatak treba uzeti sa zrnom soli znajući da su Puntamičani u posljednjih nekoliko tjedana odmjerili snage s tri najjače hrvatske momčadi, činjenica je da »Soniksi« u 2021. godini parket još nisu napustili uzdignutih ruku.


Gorica je favorit
– Gorica je vrlo kvalitetna momčad, što govori i njihova pozicija na ljestvici, te u današnju utakmicu ulazi kao favorit. Trener Sesar već u prvoj četvrtini izmijeni dvije petorke što se manifestira u nastavku susreta u koji njegovi košarkaši svježiji i odmorniji, ali uspijemo li im zaustaviti šut za tri poena i igru u tranziciji, što su im dva glavna oružja, možemo ući u neizvjesnu završnicu. Dat ćemo sve od sebe i vidjeti za što će to biti dovoljno. Ako nam se otvorili prilika, učinit ćemo sve što je u našoj moći da pokušamo napraviti pozitivan rezultat – kazao je u najavi današnjeg dvoboja Daniel Zovko.


Ozljede stvaraju probleme
Zadranima će probleme ponovno stvarati skraćena rotacija pod obručima koja je čitavu sezonu velika boljka momčadi iz Jazina, a na ruku im ne idu ni problemi s kojima se posljednjih dana muči Zovko zbog čega je njegov nastup još uvijek pod znakom pitanja. Dobra je vijest, pak, da bi se na parket trebao vratiti visoki Tomislav Cvitković koji je zbog ozljede propustio okršaj protiv Cibone. Ipak, svim nedaćama koje su u posljednjim tjednima zadesile zeleni dio košarkaškog Zadra unatoč, atmosfera u momčadi je na razini. Puntamika se trenutno nalazi na petoj poziciji na ljestvici hrvatskog prvenstva te mirno plovi prema doigravanju.




Nadmašili očekivanja
– Zadovoljan sam igrama i rezultatima koje smo pružili u dosadašnjem dijelu sezone. Pobijedili smo dva abaligaša, a imali smo samo jedan ili dva kiksa i zaista smo nadmašili očekivanja koje smo imali početkom jeseni. Glavni cilj nam je bio ostanak u ligi, ali kako sada stvari stoje i ne bude li velikih kikseva i iznenađenja, trebali bismo uhvatiti mjesto u »play-offu«. Ulazimo u završni dio sezone i na nama je da pronađemo igru koju smo prikazivali u posljednja dva mjeseca 2020. i na parketu potvrdimo rad i trud koji ulažemo na treninzima – rekao je 204 centimetra visoki krilni centar koji je trenutno na prosjecima od 10,9 poena i 6,3 skoka u HT Premijer ligi.
Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani u Gorici s početkom u 17 sati.