Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Perinčić: Ovo nije bilo niti »džogiranje«

31.01.2021. 09:27


Mučili su se igrači Ivana Perinčića gotovo pune tri četvrtine s gostima iz Dubrave koji su neopterećeni došli odraditi obvezu u Krešinom domu, no na koncu je, kao i u posljednjih nekoliko utakmica domaćeg prvenstva, presudila individualna kvaliteta pa su Zadrani bez puno drame stigli do nove pobjede u HT Premijer ligi. Semafor je još u 27. minuti pokazivao samo plus tri za domaći sastav (62:59), no serija 11:0 u koju je Aleksandar Bursać ugradio osam, a Chinanu Onuaku tri poena, vratila je momke u bijelim dresovima u mirne vode kojima su, uz pokoji reful juga, plovili do kraja susreta.


Bez energije
– Kada momčad promijeni trenera u pravilu doživi pozitivan šok i znao sam da će gosti biti u potpunosti rasterećeni i neopterećeni jer je njima ovo najlakša utakmica sezone, no svemu tome unatoč moram kazati da nismo bili dobri. Stvari koje smo dogovorili nismo sproveli na način na koji smo željeli i trebali. Ideja je bila odmoriti glavne igrače i dati priliku onima koji manje igraju, međutim klupa nije reagirala dobro. Energija nije bila na potrebnoj razini. Na momente je to izgledalo kako je trebalo, ali veći dio susreta nismo bili pravi. Moramo detaljno analizirati utakmicu i dosta toga popraviti jer nas očekuju puno teži suparnici, počevši od kupa u Osijeku, preko okršaja sa Splitom, gdje će ovakve stvari biti nedopustive – kazao je vidno nezadovoljni Ivan Perinčić.


Okrenuti se treninzima
Zadrani su protiv Furnira odigrali četvrti susret u šest dana što se može uzeti kao olakotna okolnost za neuvjerljivu predstavu, ali brine pristup pojedinaca koji su previše olako shvatili prekjučerašnji zadatak.
– S jedne strane razumijem igrače, ali na stvari gledam na drugačiji način. Za momčad je puno bolje da tri minute daš sve od sebe i onda sjedneš na klupu nego ovako igrati. Kada nije zadovoljan, Veljko zna reći da je to bilo »džogiranje«, ali ovo nije bilo niti »džogiranje«. Umor je bio primjetan, od prošlog petka nismo napravili niti jedan trening te smo živjeli na valu onoga što smo napravili ranije i sada se moramo uhvatiti treninga jer se stvarno vidjelo da smo prazni – dodao je Perinčić.
Zadrane već u utorak očekuje sljedeći izazov kada će na gostovanju kod Vrijednosnica Osijek tražiti plasman u polufinale Kupa »Krešimir Ćosić«.:
 




Gosti zadovoljni prikazanim
Za razliku od domaćeg stožera kojemu je susret protiv Furnira dodao još koju sijedu na glavi, Zagrepčani su zadovoljni izdanjem koje su u petak prikazali u Krešinom domu.
– Smijenili smo trenera te smo »ispratili« ovu utakmicu dok ne nađemo novo rješenje. U nekim dijelovima se vidjela konfuzija, no uzmemo li u obzir da je na drugoj strani parketa bio Zadar, zadovoljan sam s konačnih minus devet. Da smo napravili još koji »mali faul« vjerojatno bismo primili koji poen manje, ali moram priznati da su naša dva beka Pandurić i Isabell odigrali odličnu utakmicu. Zabili su po 27 poena i sada je na njima da pronađu ravnotežu i kreiraju šutove za suigrače, a tada ćemo izgledati kao prava momčad te ćemo moći razmišljati i o pobjedama – kazao je Darko Krunić.