Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarski Ross promovirat će projekt rekonstrukcije rive

31.01.2021. 10:07


Lučka uprava Zadar (LUZ) odlučila je da će tvrtka Ross d.o.o. iz Zadra, izdavač radija 057 i portala 057info, obaviti posao usluge promidžbe i vidljivosti u provedbi projekta »Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok«. LUZ je bio prisiljen provesti novi odabir najpovoljnijeg ponuđača, nakon što im je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) nedavno srušila ovaj natječaj i to baš zbog žalbe Rossa. Prvotno je, naime, kao ekonomski najpovoljnija odabrana ponuda tvrtke Četiri film d.o.o. iz Zagreba.
Lučka uprava Zadar je u novoj Odluci o odabiru navela da je ponuda Rossa valjana te je ostvarila najveći broj bodova sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude s iznosom od 242.375 kuna.
U okviru ove odluke LUZ je odbio ponudu RKONERG-a – instituta za energetiku i zaštitu okoliša d.o.o iz Zagreba kao neprihvatljivu.
– Razlog odbijanja je što ova ponuda što prelazi planirana, odnosno osigurana novčana sredstva naručitelja za nabavu. Naime, ponuda ponuditelja iznosi 367.622,50 kuna bez PDV-a, dok je procijenjena vrijednost nabave 284.193,33 kuna bez PDV-a, navode u Lučkoj upravi Zadar dodajući kako se na njihovu Odluku o odabiru može izjaviti žalba DKOM-u.
Inače, Ross se na prvotnu odluku LUZ-a žalio po više stavki, od kojih je većinu Komisija odbila, ali je dvije sporne stvari ocijenila osnovanima za žalbu te poništila Odluku o odabiru ove ponude.
DKOM je tako prihvatio dio žalbe ove zadarske tvrtke utvrdivši da, kako navode, Lučka uprava Zadar »nije dokazala postojanje činjenica i okolnosti na temelju kojih je utvrdila reference koje je (Četiri film, op.a.) nominirao za ispunjavanje traženih kriterija za odabir ponude da su sudjelovali u EU financiranim projektima, s obzirom da postoje kontradikcije u dostavljenim dokazima«.
Komisija je prihvatila i prigovor Rossa vezan za potvrdu još jednog subjekta, Centra za kulturne djelatnosti, o sudjelovanju Četiri filma u drugim EU sufinanciranim projektima.
Inače, projekt nazvan »Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar – Poluotok«, vrijedan čak 67.489.388 kuna, obuhvaća rekonstrukciju Obale kralja Petra Krešimira IV., duljine 905,82 metra te širine od 5,0 do 5,6 metara, kao i rekonstrukciju oko 64,5 metara i dogradnju gata dugog 15 metara. Konačna dimenzija gata iznosit će 80×15 metara, što omogućava prihvat plovila.
Projektom je predviđena i rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale, duljine 600 metara te pet metara širine. Rekonstrukcija rive može se podijeliti na dva dijela: rekonstrukcija obalnog zida i gata, s tim da prva faza izvođenja radova predviđa izgradnju nove konstrukcije temeljenja i zida Obale kralja Petra Krešimira IV.