Gitara i pjesma nakon "Posljednjeg Mohikanca"

Slika korisnika admin
gkzd_marsan
Filip BRALA
Đani Maršan i knjižničarka Jasna Košta s malim Arbanasima

Ja sam puno stariji od Luke Nižetića, ali se bavim glazbom četrdeset godina, pa me znaju i vaše mame i vaše bake, ukratko se mališanima predstavio Đani Maršan u ogranku Arbanasi povodom manifestacije promicanja čitanja 'Zadar čita 2009.' Naime, dok je u ponedjeljak u jutarnjim satima mališanima u centralnom dijelu Gradske knjižnice čitao Tomislav Bralić, male Arbanase u popodnevnim satima zabavljao je njihov susjed Đani Maršan, koji se odlučio na čitanje ulomka iz djela 'Posljednjeg Mohikanca'. Ipak, nakon čitanja i kratkog ispipavanja terena tko što voli najviše čitati, ali i koji su im pjevači omiljeni, Maršan se brzo prebacio na gitaru i ono što mu ide najbolje - glazbu. Prva na redu našla se 'Kalelarga', a bilo je tu i glazbenih želja, pa je tako izvedena pjesma 'Dođi na Dugi otok'. Također, 'pao' je i jedan duet sa zaposlenicom knjižnice Jasnom Košta, koja je zajedno s Maršanom zapjevala 'Kad mendule procvitaju'.

Šestodnevna manifestacija Gradske knjižnice 'Zadar čita 2009' obuhvatila je različite programe, počevši od čitanja s poznatim osobama, druženja uz slikovnice, ali i književne susrete i prodajne izložbe.

Danas, osim jutarnjeg druženja uz slikovnice u ogranku Crno, te glazbenu radionicu Tomislava Košte u Arbanasima, u Središnjoj knjižnici u Mutimedijalnoj dvorani održava se književni susret s poznatim piscem Mirom Gavranom. Susret je zakazan za 19 sati, a vodit će ga Nives Tomašević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno